12 Νοεμβρίου 2013

Όχι 21 εκατ. ευρώ, αλλά …60 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η κυβέρνηση ...

0 σχόλια

...για τις αποζημιώσεις!....
Στην εκτίμηση ότι η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα έρθει στη Βουλή καθώς το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με αυτή, προχώρησε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας στον...
"Real FΜ 97,8".
Παράλληλα, δήλωσε ότι η νέα δημόσια τηλεόραση θα αποτελείται από δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα δορυφορικό και εκτίμησε ότι το κόστος για τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ δεν θα ξεπεράσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε τι δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή συγκροτούνται στο υπουργείο Οικονομικών οι επιτροπές παραλαβής. Θα μπουν μαζί με τεχνικούς της Δημόσιας τηλεόρασης και υπολογίζω ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σιγά σιγά θα μεταφερθούν εκεί οι δραστηριότητες της δημόσιας τηλεόρασης», σχολίασε αρχικά ο κ. Καψής και συνέχισε:
«Ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό συμβούλιο. Η προοπτική είναι για δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα δορυφορικό».
«Το κόστος που θα περάσει στον προϋπολογισμό υπολογίζεται γύρω στα 50 με 60 εκάτ. ευρώ και αυτό είναι το ταβάνι. Από εκεί και πέρα το κόστος λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης καλύπτεται στο σύνολο του από τα διαθέσιμα που είχε η ΕΡΤ. Συνολικά η επιβάρυνση θα αποσβεστεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και με το παραπάνω», ξεκαθάρισε ο κ. Καψής.
«Αυτή η εξάρτηση της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα για την αξιοπιστία της. Έχουμε έναν καινούριο νόμο ο οποίος αφαιρεί τη θεσμική εμπλοκή της κυβέρνησης. Δεν της δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Η θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι ορισμένη και νομοθετημένη», είπε ακόμα ο κ. Καψής ενώ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου σχολίασε:
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν με κοινή υπουργική απόφαση. Δεν είναι δικό μου θέμα. Νομίζω ότι δεν θα έρθει προς κύρωση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
«Ανέλαβα αυτή τη δουλειά διότι πιστεύω ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας να φτιάξουμε μια τηλεόραση ανεξάρτητη από την κυβέρνηση. Μέρος αυτής της δουλειάς είναι να πάει η Δημόσια Τηλεόραση στην Αγία Παρασκευή.

πηγη typologies.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου