1 Νοεμβρίου 2013

Θρίλερ με την Τρόικα: Έρχεται - δεν έρχεται

0 σχόλια

Κομισιόν: Θα επιστρέψει όταν λάβει τις πληροφορίες που έχει ανάγκη - Γραφείο Τύπου ΔΝΤ: Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Τόμσεν - Το Reuters νωρίτερα είχε μιλήσει για αναβολή της έλευσης της Τρόικας και το υπουργείο Οικονομικών είχε σπεύσει να διαψεύσει το πρακτορείο

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες και επιμένει ότι η άφιξη της Τρόικας θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα το βράδυ, ενώ την Τρίτη θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κύριο Γιάννη Στουρνάρα. Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών άφηναν μάλιστα υπονοούμενα ότι η ανακίνηση του θέματος ίσως αποσκοπεί σε άλλου τύπου «παιχνίδια στο εξωτερικό», γύρω από την υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα το γραφείο Τύπου του ΔΝΤ επιβεβαιώνει την άφιξη του Πόλ Τόμσεν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Νωρίτερα με έκτακτο τηλεγράφημα του από τις Βρυξέλλες το Reuters μετέδιδε ότι «Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνας. Η αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει». «Οι Έλληνες λένε: 'Κάνουμε αρκετά' και η τρόικα χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» πρόσθεσε ο ίδιος»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα δυσβάσταχτα μέτρα. «Μετά από εξαετή ύφεση που αφάνισε το 40 %των νοικοκυριών και των εισοδημάτων και εκτόξευσε την ανεργία στο 28% , οι Έλληνες λένε ΄φτάνει αρκετά'» και συνεχίζει κάνοντας αναφορά στην απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις οριζόντιες περικοπές «Η ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού απορρίπτει τις όποιες οριζόντιες περικοπές , υποστηρίζοντας ότι έχει καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού όπως καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη».


Κομισιόν: Η τρόικα θα επιστρέψει μόλις λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται
Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη» προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά τις διαρροές περί μη έλευσης της τρόικας.

Όπως είπε, η θέση των Βρυξελλών όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα παραμένει η ίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου