1 Νοεμβρίου 2013

Δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας

0 σχόλια

Για πολιτική σκευωρία κάνουν λόγο συνεργάτες του πρώην υπουργού - Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας - Πώς ο ανακριτής συσχετίζει την υπόθεση με τις υποκλοπές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών (δικογραφία που έχει συνενωθεί με αυτή που αφορά στο αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή), καθώς η ανακριτική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά σε πρόσωπο που δείχνει να έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.

Κατά τις πληροφορίες, ο ανακριτής, κ. Δ. Φούκας, που ερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει ζητήσει (και έχει ασκηθεί) δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η δίωξη σε βάρος του αφορά στο κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας.

Δίωξη για φυσική αυτουργία στο αδίκημα που αντιμετωπίζει ο κ. Καρχιμάκης, έχει ασκηθεί και σε υπάλληλο της ΕΥΠ, η οποία έχει απολογηθεί στον ανακριτή και έχει αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον του ανακριτή τέθηκε αναφορά που είχε συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία υποστήριζε ότι η συνάδελφός της, που πλέον διώκεται, τροφοδοτούσε τον κ. Καρχιμάκη με απόρρητα έγγραφα.

Υποκλοπές

Σε ό,τι αφορά τώρα εκείνο το σκέλος της υπόθεσης, που έχει να κάνει με τις υποκλοπές, ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ενώ έχει στα χέρια του και μαρτυρία-«φωτιά».

Πρόκειται για την κατάθεση ενός προσώπου, ο οποίος έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό, που φέρεται να είχε ρόλο-«κλειδί» στις υποκλοπές.

Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής αποστέλλει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ νέο αίτημα για τα καρτοκίνητα-σκιές, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Φούκας είχε ζητήσει τη συνένωση των δύο δικογραφιών, δηλαδή των υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας Καραμανλή, θεωρώντας ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία, που συνδέουν τις δύο υποθέσεις.

Τελικώς, οι δύο δικογραφίες συνενώθηκαν με δικαστικό βούλευμα τον περασμένο Αύγουστο.

Σκληρή απάντηση από «κύκλους» Καρχιμάκη

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ διέψευδαν κατηγορηματικά ότι βρέθηκαν στο σπίτι του διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ ή απόρρητα έγγραφα με κρατικά μυστικά και έκαναν λόγο για πολιτική σκευωρία, με εμπνευστές ακόμη και ακροδεξιούς θύλακες εντός της κυβέρνησης, με στόχο να πετύχουν την πολιτική σιωπή του κ. Καρχιμάκη.

Τα μόνα έγγραφα που βρέθηκαν, τονίζουν πληροφορημένες πηγές κοντά στον πρώην βουλευτή, σχετίζονται με τα τότε κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, ως αρμόδιου για τον τομέα Εθνικής Άμυνας.

Πρόσθεταν δε, ακόμη, ότι πρόκειται για μία υπόθεση, που στηρίχθηκε σε στημένες καταθέσεις, οι οποίες αμφισβητήθηκαν από πολλούς μάρτυρες, χωρίς όμως να πτοήσουν τον ανακριτή.

Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι πρόκειται για σχέδιο "πολιτικής δολοφονίας του ενοχλητικού Καρχιμάκη" και τόνιζαν ότι με το αντιπολιτευτικό του έργο επί σειρά ετών και γενικότερα την πολιτική του δράση, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει ορκισμένους εχθρούς, που τον εκδικούνται τώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου