3 Νοεμβρίου 2013

Γιώργο, κάντο όπως ο παππούς σου..

0 σχόλια

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
O πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι...«αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει: «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του».
«Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας».
«Είναι αυτονόητη αλήθεια», συνεχίζει, «ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό» και συμπληρώνει πως «ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία».
Ο κ. Παπανδρέου, καθώς όπως αναφέρει «αισθάνεται την ανάγκη» να το κάνει, επαναλαμβάνει εν συνεχεία και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην συγκεκριμένη δήλωσή του τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα». 
[iefimerida]


Epikairo: Το 1958 η ΕΔΑ κατάφερε να βγει αξιωματική αντιπολίτευση,ενώ το 1961 η ΕΡΕ του Καραμανλή κέρδισε τις περίφημες εκλογές "βίας και νοθείας" Το κέντρο έμαθε από τα λάθη του και εξερχόμενο από την ανυποληψία της περιόδου 1952-1961, στις εκλογές εκείνες βγήκε μπροστά με τον "Ανένδοτο" υπερασπιζόμενο μέσα από το 114 (αντίστοιχο άρθρο του 120 παρ. 4Σ στο σύνταγμα του 1952) τη δημοκρατική νομιμότητα και τη λαϊκή κυριαρχία ενάντια στο κράτος της δεξιάς, όπως εκφραζόταν από την ΕΡΕ, το παλάτι, τους Αμερικανούς και τις ένοπλες δυνάμεις. Ένας Παπανδρέου και τότε μπόρεσε να εκφράσει ένα ευρύ λαϊκό κίνημα που ζητούσε δημοκρατία και ισοπολιτεία. Ίσως το ιστορικό βάρος να πέφτει και πάλι σ' έναν Παπανδρέου για να τα ξαναεπαναφέρει, αρκεί να μην μεσολαβήσει δολοφονία Λαμπράκη και σχέδιο "Περικλής". Με τέτοιες ανακοινώσεις ο πρώην Πρωθυπουργός δικαιώνει στο έπακρο την κληρονομιά του.
/www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου