6 Νοεμβρίου 2013

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα συζήτησαν Σαμαράς - Βενιζέλος

0 σχόλια

Παραμένει η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ «όχι νέα μέτρα», έλεγαν μετά τη συνάντηση συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών - Για τις αμυντικές βιομηχανίες άποψη του κ. Βενιζέλου είναι ότι πρέπει να επιδιωχθεί εκκαθάριση εν λειτουργία και να επιχειρηθεί να πειστεί η Τρόικα να επιτρέψει την εξαγωγική διαδικασία

Περίπου στις τρεις το μεσημέρι, έπειτα από περίπου δύο ώρες, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά την ολοκλήρωσή της συζήτησης, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου είπαν στους δημοσιογράφους ότι η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ «όχι νέα μέτρα», παραμένει.
Εις ό,τι αφορά το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας, από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι θα επιδιωχθεί η εκκαθάριση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών εν λειτουργία και πρόσθεταν ότι θα επιχειρήσουν να πείσουν την τρόικα να επιτρέψει στα ΕΑΣ και στην ΕΛΒΟ την εξαγωγική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις αλλαγές στην κρατική αμυντική βιομηχανία.

Η απόλυτη στήριξη που πρόσφερε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στον κυβερνητικό του εταίρο κ. Βαγγέλη Βενιζέλο κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο Mega συνάδει με την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία.

Ο κ. Σαμαράς αντιπαρήλθε τις ενστάσεις πολλών βουλευτών και κομματικών του στελεχών που δυσανασχετούν από τις κινήσεις και την πληθωρικότητα του αντιπροέδρου καθώς θεωρούν ότι ενίοτε εκθέτει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Για την σχέση με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τη στιγμή που αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ μείνανε τα δύο φιλοευρωπαικά κόμματα να στηρίζουν την προσπάθεια ανόρθωσης του τόπου. Ωστόσο «είμαστε άλλο κόμμα. Κοινή ευθύνη υπάρχει με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Ελλάδος και των προβλημάτων της. Αυτό είναι σήμερα η σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω σε αυτό».

Για τον αντιπρόεδρό του ήταν πιο αναλυτικός ο κ. Σαμαράς λέγοντας:

- Πολιτικά μας χωρίζουν πάρα πολλά. Αυτό το οποίο μας ενώνει είναι αυτή η κοινή ευθύνη που σας είπα, για το αύριο. Εκείνοι που στοχεύουν τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο χτυπάνε την σταθερότητα του τόπου

-Ο κ. Βενιζέλος από διαφόρους κύκλους βάλλεται για τα υποβρύχια. Για τα υποβρύχια έγινε και προανακριτική και εξεταστική το '11 και δεν του βρήκαν τίποτα. Ρωτώ, αυτοί που τότε ήταν με τον Τσοχατζόπουλο, σήμερα σε ποιο κόμμα βρίσκονται;

-Βάλλεται για τη λίστα Λαγκάρντ. Έγινε εξεταστική, δεν του βρήκαν τίποτα. Για τη Λαγκάρντ βγήκε ότι δεν υπάρχει τίποτα να του πούνε.

-Φαινομενικό ήταν ότι διαχώρησε την θέση του ο κ. Αβραμόπουλος

-Οι δηλώσεις Καμμένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση είναι παραληρηματικός λόγος και δεν έχω τίποτα να σχολιάσω.

Ο κ. Σαμαράς θέλησε να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματός σε όσους πιστεύουν ότι η ΝΔ αναγκάζεται λόγω της συγκατοίκησης να «ξεπλένει» τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ να χαμηλώσουν τους τόνους. Επιβεβαιώνει δε άλλες εκτιμήσεις ότι “ο κ. Βενιζέλος ε.ίναι όμηρος της ηγεσία της ΝΔ αφού παρότι οι υποθέσεις για τις οποίες τον κατηγορούν έχουν κλείσει έχει ανάγκη την πολιτική κάλυψη του πρωθυπουργού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου