20 Νοεμβρίου 2013

Εισαγγελέας σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Πανεπιστήμιο!

0 σχόλια

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προειδοποίησε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ ότι θα έχει ακόμα και ποινικές ευθύνες, αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος - Ανοίγουν σχολές στο ΕΜΠ, ξεκινούν καταλήψεις στο Καποδιστριακό - Νέα εισαγγελική έρευνα για τη συνέχιση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων

Στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ύστερα από πρόσκληση της δικαστικής λειτουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κουτζαμάνη είπε στον κ. Πελεγρίνη ότι θα έχει ακόμα και ποινικές ευθύνες, αν δεν πράξει τα δέοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Μήνυμα» στον κ. Πελεγρίνη να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε στείλει, νωρίτερα σήμερα, μέσω ραδιοφώνου, και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καλώντας τον να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να μην χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. «Αλλιώς, θα φέρει ακέραια την ευθύνη» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε καθηγητές και φοιτητές να προσέλθουν στις αίθουσες διδασκαλίας, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σπεύσει να εξασφαλίσει τις συνθήκες ομαλούς προσέλευσης. «Αν παρακωλυθεί ή παρεμποδιστεί κάποιος τότε ο νόμος είναι σαφής: ό,τι ισχύει για το υπόλοιπο της επικράτειας για παραβατικές συμπεριφορές, ισχύει και για το πανεπιστήμιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα άνοιξαν τρεις σχολές του Πολυτεχνείου, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών.

Συνολικά τρεις από τις εννιά σχολές του ΕΜΠ, δηλαδή οι πολιτικοί μηχανικοί, οι χημικοί μηχανικοί και οι μηχανολόγοι μηχανικοί αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να προχωρήσουν στην επαναληπτική εξεταστική και μετά σε μαθήματα.

Σημειώνεται ότι το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών είναι το πολυπληθέστερο και επηρεάζει τις εξελίξεις στο ΕΜΠ.

Αντίθετα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι φοιτητές αποφάσισαν κατάληψη στη Νομική, το Φυσικό, το Μαθηματικό, το Χημικό, το Βιολογικό, το Παιδαγωγικό και την Πληροφορική.

Τέλος, τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, με αφορμή τη συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ' αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η συγκεκριμένη απεργία (για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013) έχει κριθεί παράνομη, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου.

Η παραγγελία για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, είχε γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Πάντως, οι υπάλληλοι λένε ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους με αυτή ή άλλη μορφή, παρά την όποια απόφαση δικαστηρίου, καθορίζοντας τη στάση τους σε νέα συνεδρίαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου