Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ βρήκε κοινά στοιχεία του με τη Χρυσή Αυγή. [skai.gr]
«Το Ποτάμι εδράζεται στο ίδιο πλαίσιο που εδραζόταν η Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά, για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λεει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από εδώ και από εκεί».
«Οι συνθήκες που δίνουν το πλαίσιο να γεννηθούν τα φαινόμενα αυτά είναι ίδιες, η κρίση εμπιστοσύνης στα παραδοσιακά κόμματα. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή Κεντροαριστερά, για να προτείνει προοδευτικές λύσεις, όχι όπως λεει ο κ. Θεοδωράκης θα πάρουμε από εδώ και από εκεί» συμπλήρωσε.
Epikairo: Η δήλωση Ανδρουλάκη πραγματικά αποτελεί ευγενική χορηγία της "Ελιάς" προς "Το Ποτάμι", αποτυπώνοντας πλήρως τον πανικό που βρίσκεται το επιτελείο Βενιζέλου-Μπίστη. Μετά το φιάσκο της "Ελιάς" και των "58", ο Ανδρουλάκης θέλει να μεταφέρει το φιάσκο του πολιτικού του πάτρωνα και στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μην ξεχνάμε ότι είναι γραμματέας.
Είναι πραγματικά λυπηρό να ακούγονται τέτοιες ψεκασμένες απόψεις από έναν νέο άνθρωπο, που εκπροσωπεί ένα ιστορικό κόμμα όπως είναι το ΠΑΣΟΚ. Η θέση "πολιτική χωρίς πολιτικούς" είναι μια άποψη που υιοθετεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, με την οποία εκφράζουμε τις ενστάσεις μας, αλλά δεν μπορεί να εξομοιώνεται το Ποτάμι με το Χρυσαυγιτισμό. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του φάουλ Ανδρουλάκη, ας αναλογιστούμε τι ακυρώνει αυτός ο άνθρωπος: Ακυρώνει την συμβολή του Ποταμιού στο να πέσει η Χ.Α. από τη τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, όταν το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου με όλες τις πιθανές και απίθανες μεταμορφώσεις του δεν κατάφερε μέχρι σήμερα σε καμία δημοσκόπηση να εκτοπίσει το ναζιστικό μόρφωμα από τη τρίτη θέση.
Το γεγονός με άλλα λόγια ότι το Ποτάμι, δημοσκοπικά πάντα, εκτοπίζει την Χ.Α. στην 4η και 5η θέση, δείχνει ότι η ατζέντα της συζήτησης έχει μεταφερθεί αλλού, ειδικά από τη στιγμή που στην ίδια την Χ.Α. ξηλώνεται το πουλόβερ με τις απανωτές ανεξαρτητοποιήσεις όπως των Αλεξόπουλου και Μπούκουρα. Και τι καταφέρνει αντ' αυτού ο Ανδρουλάκης; Του ξαναβάζει στο παιχνίδι, χάρις σ' αυτή, στα όρια της πολιτικής ηλιθιότητας σύγκριση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου