27 Μαρτίου 2014

Ο τελευταίος ψεκασμός #kammenos

0 σχόλια
kammenos_26032014.jpg

Την αποχώρησή τους από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την ανεξαρτητοποίησή τους ανακοίνωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη οι μέχρι προτινός βουλευτές του κόμματος Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστας Γιοβανόπουλος. [protothema]
Στην κοινή επιστολή που απέστειλαν προς τον κ. Μεϊμαράκη, η κυρία Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος αναφέρουν: «Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι ανεξαρτητοποιούμαστε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Μετά την εξέλιξη αυτή η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Πάνου Καμμένου μειώνεται στους 15 βουλευτές.

Μόλις προσφάτως η κυρία Γιαταγάνα είχε υποστηρίξει ότι το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «βουλιάζει», ενώ και ο κ. Γιοβανόπουλος, που σημειωτέον εκτελούσε χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο κόμμα του κ. Καμμένου είχε αποστασιοποιηθεί από επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Epikairo: Τι επιβεβαιώνουν οι ανεξαρτητοποιήσεις Γιαταγάνα-Γιοβανόπουλου; Ότι το κόμμα των Καμμένων Ελλήνων ήταν η τέλεια εφεδρεία, η τέλεια αποθήκη ψηφοφόρων και βουλευτών για τη σαμαρική ΝΔ. Δεν λέμε απαραίτητα ότι οι δύο βουλευτές θα προσχωρήσουν στη ΝΔ, όπως έκανε ο σύντροφος Κώστας Μαρκόπουλος, αλλά και μόνο που φτάνουν την Κ.Ο στους 15 βουλευτές, εξυπηρέτηση στον Σαμαρά προσφέρουν και φυσικά σε όλους εμάς.

Το λέω αυτό γιατί έχουμε ξαναεπισημάνει τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε ο λεκτικός χουλιγκανισμός των ΑΝΕΛ, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ευτέλεια του δημόσιου λόγου, λειτουργώντας ως ιδανική σκυτάλη για την Χ.Α. Φαίνεται ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές θα σημάνουν το τέλος των ΑΝΕΛ και προβλέπουμε ο Σαμαράς να κάνει anschluss σε βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συναγερμού, όπως έκανε καλή ώρα και με βουλευτές του Καρατζαφέρη μεταξύ των δύο εκλογών Μαϊου-Ιουνίου 2012.

Αυτούς που πρέπει να λυπάται κανείς είναι τους ψηφοφόρους (μην ξεχνάμε ότι ο Καμμένος στις πρώτες εκλογές πήρε 10% και στις δεύτερες 7,5%) των καμμένων Ελλήνων που πίστεψαν αυτόν τον μπουνταλά και το κόμμα του ότι δήθεν είναι αντιμνημονιακό και αντισυστημικό. Το "κόμμα της πλατείας", που ήταν οι ΑΝΕΛ. ο βωμός του αντιμνημονιακού Σαμαρά πρέπει να εξυπηρετήσει κάτι με το τέλος του: Την μη ευδοκίμηση τυχαίων πολιτικών, τυχαίων προσώπων, μ' ένα τυχαίο πρόγραμμα το οποίο πολύ απλά καπηλεύεται τη συγκυρία, το τέλος του λαϊκοpop εθνολαϊκισμού, που συνδέει τον Παύλο Μελά και τον Άρη Βελουχιώτη.

Και κάτι ακόμη: Τελικά μήπως αυτές οι αποχωρήσεις σημάνουν και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή τον Φεβρουάριο του 2015; Αποκλείεται οι Σαμαράς-Βενιζέλος να μην έχουν σκεφτεί πως θα διασφαλίσουν αυτό το ενδεχόμενο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου