22 Μαρτίου 2014

Συνεχίζεται η απολυταρχική στροφή Ερντογάν: Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Twitter στην Τουρκία

0 σχόλια

Ανέφικτη είναι από χθες το βράδυ η πρόσβαση στο Twitter για τους κατοίκους της Τουρκίας καθώς μετά από «δικαστικές αποφάσεις» κρίθηκε μη συμβατή με τους νόμους του κράτους η λειτουργία του.

Ουδείς φυσικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της τουρκικής Δικαιοσύνης καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προηγουμένως επιτεθεί με λύσσα κατά των social media, έχοντας μάλιστα ενημερώσει τους οπαδούς του ότι σκοπεύει να απαγορεύσει το Facebook και το Youtube. Χθες, μάλιστα δήλωσε ότι «η διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει το ένα ή το άλλο. Δε με νοιάζει καθόλου. Θα μάθουν όλοι πόσο ισχυρή είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας».

Με αυτά και με αυτά, ο Ερντογάν συνεχίζει να στρίβει το τιμόνι της Τουρκίας προς το Ισλάμ,υποστηρίζοντας ένα καθαρά πια απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, λίγα μόλις χρόνια μετά από πότε που ο ίδιος εμφανιζόταν ως θερμός υποστηρικτής της τουρκικής ευρωπαϊκής προοπτικής.

Το έχω γράψει και στο παρελθόν και πια το πιστεύω ακόμα περισσότερο: ο Ερντογάν θα έχει κακό τέλος και ίσως αυτά που είδαμε στο Κίεβο να μοιάζουν με παιχνιδάκι μπροστά στη φωτιά που θα πάρει η Κωνσταντινούπολη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου