1 Απριλίου 2014

Σκληρή απάντηση Παπανδρέου σε Βενιζέλο

0 σχόλια
190913090201_1354.jpeg

Δήλωση Βενιζέλου στους δημοσιογράφους για το Όχι Παπανδρέου στις τράπεζες επί της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο: H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο...

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.
Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό.



 Δήλωση-απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου: Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση -αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.

Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό.



Εpikairo: Mε τα ίδια λόγια (ή αν προτιμάτε με το ίδιο νόμισμα) απαντά ο Παπανδρέου στον Βαγγέλη Βενιζέλο και του δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στις πολιτικές του αρχές προς όφελος των τραπεζιτών. Ο Παπανδρέου υψώνει το ανάστημά του και στέλνει το μήνυμα σε κάθε πολιτική κατεύθυνση ότι είναι παρών να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αξίες που θα έπρεπε να έχει το ΠΑΣΟΚ πριν γίνει το πολιτικό δεκανίκι του Σαμαρά. 

Η δε τοποθέτηση Βενιζέλου περί υποκρισίας και πολιτικών παιχνιδιών θα μπορούσε να αφορά περισσότερο έναν προσωπικό απολογισμό με διάθεση αυτοκριτικής παρά αιχμή εναντίον του Παπανδρέου.

Τελείωσαν τα παραμύθια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το τσιφλίκι κανενός να το χρησιμοποιεί για να σώσει το πολιτικό του τομάρι. Και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σιχάθηκε να το βλέπει να σέρνεται χειροκροτούμενο από τον Μπαλτάκο, τον Βορίδη, τον Άδωνι, τον Σαμαρά. Ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί τη χαμένη του τιμή.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου