11 Απριλίου 2014

Δύο Έλληνες «πάλεψαν» στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την ανεργία

0 σχόλια

Preview 2

Ομόφωνα ψηφίσθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης δύο τροπολογίες που κατέθεσαν ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος και ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Τζαβάρας στο σχέδιο Ψηφίσματος με θέμα «Αξιοπρεπής Εργασία για όλους», που συζητήθηκε την Πέμπτη, 10 Απριλίου.

Οι τροπολογίες που κατέθεσαν οι Έλληνες Βουλευτές εστίασαν στο ζήτημα της ανεργίας των νέων και ειδικότερα όσων είναι εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEET' s).

Τις δύο τροπολογίες, αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Εξαμήνου, εισηγήθηκε κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια του ΣτΕ ο Κώστας Τριαντάφυλλος. Σε αυτή την παρέμβαση αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως θερμά λόγια ο Βέλγος Βουλευτής Roel Deseyn, υπερθεματίζοντας των προτάσεων του Έλληνα Βουλευτή.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Χθες, κατέθεσα δύο τροπολογίες στο σχέδιο Ψηφίσματος «Αξιοπρεπής Εργασία», οι οποίες έγιναν ομοφώνως αποδεκτές από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Οι τροπολογίες αυτές αναφέρονταν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας των νέων. Είμαι ικανοποιημένος που η Ελλάδα, μέσω της αντιπροσωπείας της στο Στρασβούργο, θέτει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, προτείνει λύσεις και, κυρίως, οι λύσεις αυτές γίνονται ομοφώνως δεκτές.»

Μπορείτε να δείτε τη δήλωση του Κώστα Τριαντάφυλλου στο ΣτΕ : mms://coenews.coe.int/vod/20140411_mb01_w.wmv ΠΡΟΣΟΧΗ: Το link ανοίγει μόνο μέσω του φυλλομετρητή Mozilla Firefox και ανοίγοντας το αρχείο με Windows Media Player.

Επισυνάπτεται η ελληνική απόδοση του κειμένου των Τροπολογιών.

Πρόταση τροπολογιών του κ. Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου (Ελλάδα, SOC) και κ. Κωνσταντίνου Τζαβάρα (Ελλάδα, PPE) στο σχέδιο Ψηφίσματος «Αξιοπρεπής εργασία για όλους» (Εισηγητής: κ. Deseyn, Βέλγιο, PPE)

1. Στο τέλος της παραγράφου 2 προστίθεται η ακόλουθη φράση:

« Σε ορισμένα Κράτη – Μέλη τα ποσοστά ανεργίας των νέων είναι εξαιρετικά υψηλά και αντικατοπτρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να βρουν εργασία. Το υψηλό νούμερο νέων ανθρώπων που δεν βρίσκονται σε εργασία, εκπαίδευση ή κατάρτιση αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή».

2. Να προστεθεί στο σχέδιο Ψηφίσματος παράγραφος 7.13 ως εξής:

«αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ανεργία των νέων και κυρίως όσων ανήκουν στην κατηγορία εκτός Εκπαίδευσης, Εργασίας ή Κατάρτισης (NEET' s), κάνοντας παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση, μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης και εργασίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου