3 Απριλίου 2014

Διαμαντοπούλου: Και ακροδεξιοί και ακραία αδέξιοι...

0 σχόλια
1976889_10152562051412345_339272437_n.jpg


Της Άννας Διαμαντοπούλου [via fb]: Η σημερινή αποκάλυψη για το Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τόσο τραυματικό και απαράδεκτο γεγονός για τη Δημοκρατία, που εύχομαι να μπορούσε να διαψευστεί. Το θεωρώ αδύνατον...
Η κυβέρνηση αγνοώντας και καλοπιάνοντας τη Χρυσή Αυγή επί μακρόν, κινητοποιήθηκε μόνο μετά από μία δολοφονία και τον τρόμο του ανεξέλεγκτου.
Στο μαύρο αντισυστημικό, λαϊκιστικό και μηδενιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής όχι μόνο δεν υπήρξε οργανωμένος αντίλογος, αλλά φτάσαμε στο σημείο κάθε τι το αντισυστημικό και απολίτικο να είναι συμπαθές από τους πολίτες...

Ήταν οι αμαρτίες, οι ενοχές και εν τέλει η αδυναμία της πολιτικής να αντιδράσει και να εξαφανίσει πολιτικά τον επικίνδυνο λόγο και την τραμπούκικη δράση ενός ναζιστικού μορφώματος, που παρίστανε τον τιμωρό του συστήματος και απαξίωνε με απλουστευτικό λόγο το κάθε τι.
Η εθνικιστική ακροδεξιά έχει δώσει ιστορικά τα πιο επικίνδυνα μορφώματα σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
Η ελληνική Δεξιά δεν τράβηξε ποτέ μια απόλυτη διαχωριστική γραμμή,
και μάλιστα μέσα στη κρίση προσπάθησε ανεπιτυχώς να την ενσωματώσει για λίγες ψήφους ενώ μετά προσπάθησε, χωρίς πολιτικό σχέδιο να τη διαλύσει και πάλι για τις ψήφους.

Ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του έπρεπε να έχουν ήδη απολογηθεί και δράσει.
Η ταύτιση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου - δηλαδή του alter ego του Πρωθυπουργού - με το πλέον εμβληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και τα όσα αποκαλύπτονται χωρίς να διαψευστούν μέχρι στιγμής, απαιτούν τεκτονικές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία και φυσικά στην Κυβέρνηση.

Η παραίτηση απλώς του Μπαλτάκου, θυμίζει μύγα πάνω σε ιπποπόταμο ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο της Κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου