3 Απριλίου 2014

Ας φέρουν Σαμαράς-Βενιζέλος τη δημοκρατία πάλι στο τραπέζι

0 σχόλια
ragkousis_03042014.png

Ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, με το παραπάνω tweet, λέει μια μεγάλη αλήθεια. Από χθες που ξέσπασε το "Μπαλτάκος-Gate", αναρωτιέμαι τι θα είχε γίνει σε αντίστοιχη περίπτωση επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
 Μια γεύση πήραμε από τις πλατείες του Ιουνίου του 2011, όταν "αγανακτισμένοι" πολίτες κατέκλυσαν το Σύνταγμα επί πολλές ημέρες, ζητώντας κρεμάλες για τους προδότες, μουτζώνοντας τους δοσίλογους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του "προδότη" Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά το χθεσινό ξεμπρόστιασμα του Μπαλτάκου, που δείχνει να μιλάει στο συνεργάτη και φίλο του Ηλία Κασιδιάρη, επιβεβαιώνεται βάσιμα η υπόνοια ότι ο Σαμαρική ΝΔ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στην "πλατεία", η οποία αποτέλεσε και τη "μήτρα" του παραλογισμού και της εξαλλοσύνης.

Σήμερα, που ψηφίζονται μέτρα πιο ακραία, που συμβαίνουν τα όσα συμβαίνουν μ' αυτή την κυβέρνηση, δεν σημειώνεται το παραμικρό. Υπενθυμίζουμε τότε, τον Ιούνιο του 2011, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γύρω στο 4%, ενώ ΑΝΕΛ και Χ.Α. δεν υπήρχαν. Παράλληλα υπενθυμίζουμε τις επιθέσεις που δέχονταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από "οργανωμένα τάγματα εφόδου" της εποχής εκείνης, τα οποία προσδιορίζοντα ως "αγανακτισμένοι" πολίτες. Αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες που πήγαν σήμερα, όπου ο αντιμνημονιακός Σαμαράς εφαρμόζει την σκληρότερη εκδοχή του μνημονίου, σε αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιούς του θύλακες; 

Η πλατεία δημιούργησε δύο ιδεολογικά ρεύματα: Των ψεκασμένων αντιμνημονιακών, που πίστευαν ότι ο Παπανδρέου προδίδει την χώρα με τα μνημόνια, και από την άλλη νομιμοποίησε την αντικοινοβουλευτική-αντιδημοκρατική ρητορική της Χ.Α., η οποία μην ξεχνάμε ότι καθόταν στα πάνω δεξιά της πλατείας Συντάγματος. Αυτά τα δύο ιδεολογικά ρεύματα αλληλοδιαπλέχτηκαν μεταξύ τους στο σύνθημα "να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή", όπου παρήχθη ο απλουστευτικός συλλογισμός ότι η Βουλή ψηφίζει τα μνημόνια, άρα μαζί με τα μνημόνια απορρίπτω και την Βουλή, άρα και την δημοκρατία.

Το μεν αντιμνημονιακό-ψεκασμένο ρεύμα ήταν να εκφραστεί από την αντιμνημονιακή ΝΔ, αλλά έλα που ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου τον Νοέμβρη του 2011 και έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει την ιστορική κωλοτούμπα. Εξαιτίας της κωλοτούμπας Σαμαρά, αποσυγκολλήθηκαν οι ψεκασμένοι (ΑΝΕΛ), ενώ το αντιμνημονιακό κομμάτι το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το βαθιά υποκριτικό σλόγκαν "κυβέρνηση της Αριστεράς". Το δε αντικοινοβουλευτικό ρεύμα, ιδίως μετά την πλατεία και το "πούλημα Σαμαρά" στους εθικιστικούς κύκλους, το καρπώθηκε η Χ.Α.

Το τελευταίο εξάμηνο ζούμε το τέλος του μύθου του αντιμνημονίου, όπου πλέον οι πάντες συνωμολογούν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για την κυβέρνηση Παπανδρέου τον Μαϊο του 2010, όπου την χρεοκοπία δεν την έφερε το μνημόνιο, αλλά η διακυβέρνηση Καραμανλή. Μετά το κυνικό ξεμπρόστιασμα Μπαλτάκου, ίσως πρέπει όλοι εμείς να αναρωτηθούμε για την ποιότητα της δημοκρατίας, την κατάφωρη καταπάτηση της διάκρισης εξουσιών, τα χαριεντίσματα αντικομμουνιστών ΓΓ της Κυβέρνησης με υπόδικους χρυσαυγίτες, την επιστροφή του δεξιού παρακράτους στο πρόσωπο του Μπαλτάκου, του Φαήλου, του Άδωνι και του Βορίδη.

Απ' αυτό τι αποδεικνύεται με άλλα λόγια: Ότι η δημοκρατία είναι το σπίτι όλων μας, και δυστυχώς το αντιμνημόνιο θόλωσε την δημοκρατία στην χώρα μας. Πρέπει λοιπόν να την επαναφέρουμε στο τραπέζι, και η ευθύνη πέφτει στους Σαμαρά-Βενιζέλο, οι οποίοι ευθύνονται για αυτές τις επικίνδυνες μέρες που ζούμε.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου