1 Απριλίου 2014

Νέα σφοδρή επίθεση Παπανδρέου εναντίον των τραπεζών #bloomberg

0 σχόλια
5BB7BCE422C91A3B95549B18FEEB211B.jpg

«Είναι φήμες. Και νομίζω ότι είναι επικίνδυνο να απαντάς σε φήμες την Πρωταπριλιά», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ερώτηση δημοσιογράφου του Bloomberg αν σκοπεύει να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ και να φτιάξει δικό του κόμμα...
Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο κ. Παπανδρέου στο σχετικό ερώτημα (από το 06:30 μέχρι το τέλος του βίντεο), δημιουργείται η αίσθηση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είχε διάθεση να διαψεύσει τις φήμες αλλά μάλλον ενδιαφερόταν να αποφύγει το ερώτημα αξιοποιώντας τη συγκυρία της Πρωταπριλιάς.
Στη συνέντευξή του ο κ. Παπανδρέου λέει ότι είναι «υπέρ της επιτυχίας του κυβερνητικού συνασπισμού», υποστηρίζοντας ότι παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού για να δημιουργηθεί η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας.
«Είναι πιθανό», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός στο ερώτημα του δημοσιογράφου του Bloomberg αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει στο έργο της. Με τη σιβυλλική του απάντηση ο κ. Παπανδρέου δείχνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να ασκήσει κριτική την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.
«Η κριτική μου», είπε ο πρώην πρωθυπουργός είναι πως «έχουμε κάνει ό,τι χρειαζόταν στο δημοσιονομικό πεδίο, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις». «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι απόλυτη αναγκαιότητα», συνέχισε. / όλη η συνέντευξη στο bloomberg εδώ

Νέα επίθεση στις τράπεζες

«Ακόμη ζητάμε από τους Έλληνες φορολογούμενους να πληρώνουν για τις τράπεζες», είπε ο πρώην πρωθυπουργός αιτιολογώντας το «όχι» που είπε στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Οι Έλληνες έχουν θυσιάσει πολλά, δεν μπορούν να δέχονται βάρη ξανά και ξανά», είπε ο κ. Παπανδρέου. Στο ερώτημα του Bloomberg αν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Ναι, δεν διακινδύνευσα ούτε θα διακινδύνευα την κυβερνητική πλειοψηφία». Μάλιστα χαρακτήρισε προσωπική ψήφο το «όχι στη διάταξη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Epikairo: O Παπανδρέου διαψεύδει τις ανόητες φήμες περί νέου κόμματος και εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση εναντίον των τραπεζών καθώς τονίζει ότι λειτουργούν εις βάρος του ελληνικού λαού που ήδη έχει θυσιάσει πολλά σε αυτή την κρίση. Ο Παπανδρέου δε δείχνει να διαπραγματεύεται την άποψή του για τις τράπεζες και μάλιστα το κάνει με συμβολικό τρόπο και  πολιτική μαεστρία καθώς δε διακινδυνεύει την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κόσμος, όμως, πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και αυτό ο Παπανδρέου φρόντισε να το αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
www.epikairo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου