25 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι είναι οι νεολαίοι του Γιώργου Παπανδρέου

0 σχόλια
Το «ξεκίνημα» των παπανδρεϊκών νεολαίων γίνεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή. Ποιοι είναι οι νέοι από 19-42 ετών που τον στηρίζουν ανά την επικράτεια.
poioi-einai-oi-neolaioi-tou-giwrgou-papandreouΕίναι νέοι, υποστηρίζουν τις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου και αιφνιδιάστηκαν από την παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, καθώς προγραμμάτιζαν σειρά εκδηλώσεων ανά την επικράτεια με σκοπό τη συγκρότηση δικτύων που θα αναδεικνύουν την άποψη και όχι τα πρόσωπα όπως αναφέρουν στο TheTOC.gr.
Όπως λένε αστειευόμενοι και οι ίδιοι εάν ζούσαν την δεκαετία του '80 στο ΠΑΣΟΚ θα είχαν διαγραφεί για… οριζόντια διασύνδεση ή για εισοδισμό στο κόμμα
Οι πυρήνες των νέων του Γιώργου Παπανδρέου, που δραστηριοποιούνται εδώ και 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα δεν επιθυμούν να αναδείξουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν στις κινήσεις αλλά σε κόντρα των καιρών, προσπαθούν να αναδείξουν τις πολιτικές και τις απόψεις που βρίσκονται μπροστά από τα πρόσωπα. «Κουβαλούν» ως τίτλο τιμής την έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος για τα «τσογλάνια που πήγαιναν στα συνέδρια της Σύμης»αναφερόμενος σε αυτούς που φώναζαν συνθήματα εναντίον του στην εκδήλωση της 1ης του Σεπτέμβρη αν και οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο διαφωνούν ριζικά.
Ορκίζονται στο όνομα του Γ. Παπανδρέου και με θρησκευτική ευλάβεια προσπαθούν να προστατέψουν τις πρωτοβουλίες τους από τη δημοσιότητα, εισάγοντας μία νέα κουλτούρα στην πολιτική που ταιριάζει με το νέο προφίλ του: οριζόντια δίκτυα που θα συνεργάζονται αλλά θα είναι και αυτόνομα που θα δίνουν βάρος στην πολιτική και όχι στα πρόσωπα. Όπως λένε αστειευόμενοι και οι ίδιοι εάν ζούσαν την δεκαετία του '80 στο ΠΑΣΟΚ θα είχαν διαγραφεί για… οριζόντια διασύνδεση ή για εισοδισμό στο κόμμα.
«Κουβαλούν» ως τίτλο τιμής την έκφραση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Ευ. Βενιζέλος για τα «τσογλάνια που πήγαιναν στα συνέδρια της Σύμης»
Ο βασικός πυρήνας των νέων του Γιώργου Παπανδρέου ανά την Ελλάδα, εκφράστηκε κυρίως από τις κινήσεις «Μπροστά» και «ΑΒ» οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στο συνέδριο της Σύμης. Σε 14 πόλεις της χώρας έχουν συγκροτηθεί πυρήνες νέων που συνεδριάζουν τακτικά. Στις κινήσεις των νέων που υποστηρίζουν τις απόψεις του ΓΑΠ και συμμετέχουν είτε στην Κίνηση «Μπροστά» είτε στην πρωτοβουλία «ΑΒ» είναι ο 20χρονος Ηλ. Πλατάκας και ο 26χρονος Κυριάκος Ντομινίκ Βασιλείου μαζί με τη Χρύσα Φωτοπούλου, τον Π. Παπαχατζή και τον Χρήστο Λόλα που αποτελούν και το νέο συντονιστικό των ΑΒ. Στην Κίνηση, συμμετέχει και ο γιος ανεξάρτητου βουλευτή που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδη, Στέφανος ο οποίος είναι 42 ετών και είναι γιατρός στη Θεσσαλονίκη καθώς και ο Θ. Κραγιάννης από τη Ρόδο. Στελέχη του «ΑΒ» σημειώνουν ότι είχαν εκφράσει παρόμοιες απόψεις με αυτές του Γιώργου Παπανδρέου από το καλοκαίρι, προκειμένου να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με στόχο την αλλαγή ηγεσίας.
Την ερχόμενη Παρασκευή οι πυρήνες των νέων που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου θα συναντηθούν στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τη συγκρότηση οριζόντιων δικτύων ανά την επικράτεια που ασχολούνται με την πολιτική και θέλουν να δημιουργήσουν τη… μεταπελατειακή Ελλάδα μαζί με τον Γ. Παπανδρέου. Η εκδήλωση τιτλοφορείται «Ξεκίνημα» και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσουν πλατφόρμα επικοινωνίας στο διαδίκτυο που θα αποτελεί πλέον το γνωστό site στους κόλπους των παπανδρεϊκών νεολαίωνwww.epikairo.gr.
Είναι εμφανές ότι επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους καθώς ακόμα και οι συντάκτες της ιστοσελίδας υπογράφουν με ψευδώνυμα. «Γράφω στο site εδώ και 5 χρόνια χωρίς να γνωρίζουν ποιος είμαι. Για μας το σημαντικότερο είναι να αναδείξουμε την δύναμη των ιδεών μας και όχι τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το epikairο»αναφέρει στο TheTOC.gr ένας από τους ιδρυτές του site που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

www.thetoc.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου