18 Ιανουαρίου 2015

Γι' αυτό φτιάξαμε το Κίνημά μας

0 σχόλια

Βασίλης Εμμανουηλίδης 

Το ΠΑΣΟΚ κάποτε πρέσβευε ιδέες. Το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για τομές. Το ΠΑΣΟΚ τολμούσε ρήξεις. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που εφάρμοσε το ΑΣΕΠ, την Διαύγεια, το opengov, το Taxis, τις ηλεκτρονικές προμήθειες, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που αποποινικοποίησε τη μοιχεία, θεσμοθέτησε τον πολιτικό γάμο, έδωσε την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, που είναι και νιώθουν Έλληνες.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ μιλά μόνο για διαχείριση. Προτάσσει την «εμπειρία» του στην διακυβέρνηση, απέναντι στον «πρωτάρη» ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ με την τελευταία του διαφήμιση μας εκλιπαρεί να το βάλουμε στη Βουλή, ώστε να καθίσει δίπλα στον «νέο πιλότο» Τσίπρα. Ό,τι ακριβώς μας λέει στη δική του διαφήμιση κι ο Καμμένος, με το τρενάκι που θα βοηθήσει τον μικρό Αλέξη να το κρατήσει στις ράγες.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο φτιάξαμε το ΚΙΝΗΜΑ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε κομμάτι της συντήρησης. Δεν μπορεί πλέον να παράξει πολιτική, είναι απλά ένα διαχειριστικό κόμμα, ένα αποϊδεολογικοποιημένο όχημα προσωπικών φιλοδοξιών.

Εμείς όμως εδώ στο ΚΙΝΗΜΑ δεν μιλάμε για διαχείριση. Μιλάμε για ιδέες. Μιλάμε για τομές. Μιλάμε για ρήξεις. Ρήξη με το πελατειακό κράτος, την διαπλοκή και τη διαχειριστική λογική. Ρήξη με νοοτροπίες που μας πηγαίνουν πίσω, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μιλάμε για μια Ελλάδα σύγχρονη και δυνατή, με όραμα και αυτοπεποίθηση. Γι' αυτό και η ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι αυτή τη στιγμή ίσως η πιο χρήσιμη και συνειδητοποιημένη ψήφος.

Βασίλης Εμμανουηλίδης / Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου