26 Αυγούστου 2011

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τους νόμους»

0 σχόλια
Η Α. Διαμαντοπούλου για την κόντρα της με το ΚΚΕ στο θέμα της παιδείας

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τους νόμους»Έτοιμη να παρουσιάσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα και τους τρόπους χρηματοδότησης που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την κόντρα που είχε στη Βουλή με το ΚΚΕ η υπουργός δήλωσε ότι: «Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να λέει ότι δε θα εφαρμοστεί ένας νόμος. Οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε τους νόμους και η πολιτεία έχει στα χέρια .... της νομικά “όπλα” για να το καταφέρει αυτό».

Είπε ότι η πλειοψηφία των ακαδημαϊκών θέλει να εφαρμοστεί κάτι «καινούριο», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο υπάρχουν οι ίδιοι μπαμπούλες και εμείς οφείλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα», προσθέτοντας ότι η ίδια θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της.

Δήλωσε ότι πιστεύει πως υπάρχει περιθώριο συναινέσεων στα μεγάλα ζητήματα, διευκρινίζοντας ότι «δεν εννοώ πρόβα συγκυβέρνησης με αυτό».

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε δυσάρεστο φαινόμενο τις παραιτήσεις υπουργών, χαρακτηρίζοντας τον κ. Παμπούκη ικανό, αλλά δε θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την απόφασή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου