14 Δεκεμβρίου 2011

Πολλές συλλήψεις για το τίποτα

0 σχόλια

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

  Το εντυπωσιακό ποσό των 50.000 ευρώ απέδωσε στα ταμεία του Δημοσίου η βροχή συλλήψεων με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, κάνοντας το ...οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ψάχνει σε ευρεία σύσκεψη, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, διορθωτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για να σώσει το φιάσκο έστω και κατόπιν εορτής.

Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ δείχνουν ότι τις τελευταίες 40 ημέρες έχουν περάσει χειροπέδες σε 17 φορολογούμενους, οι οποίοι χρωστούσαν στο Δημόσιο συνολικά 5,62 εκατομμύρια ευρώ.

Τους συνέλαβαν, πέρασαν 24 ώρες στα κρατητήρια και ορισμένοι λόγω σύλληψης την Παρασκευή και ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και άλλοι επικαλούμενοι υπαγωγή στο άρθρο 99 , άλλοι πατώντας απλώς στους υφιστάμενους αντικρουόμενους νόμους, αφέθησαν στο σύνολό τους ελεύθεροι.
«Είναι πρόκληση, εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τους αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ», λέει στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, την ώρα που δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τα Δικαστήρια δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από την εφαρμογή των νόμων.
Αυτοί προβλέπουν είτε περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε δεκαπέντε μέρες, είτε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών, η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.
Υπό την απειλή του αυτοφώρου πάντως, δεκαεπτά φορολογούμενοι είτε εξόφλησαν είτε ρύθμισαν τα χρέη τους ιδίως τις πρώτες μέρες των συλλήψεων καθώς στη συνέχεια όταν διαπιστώθηκε ότι η «περιπέτεια» του αυτοφώρου τελείωνε εύκολα, η οικειοθελής εξόφληση παραπέμφθηκε και πάλι στις καλένδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου