26 Μαΐου 2012

ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

0 σχόλια

Ο κ. Σαμαράς, που δεν έχει μέχρι σήμερα διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί όταν μιλά για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και δεν έχει τοποθετηθεί στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα έξι σημεία για την αναθεώρηση του μνημονίου, προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι οικοδομεί τις απαραίτητες συμμαχίες για την αλλαγή του. Με ποιους τις οικοδομεί; Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με κύριους εκφραστές
του την Άγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, επέβαλλαν, μαζί με την Τρόικα, τη μονομερή πολιτική της λιτότητας στις Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στις λεγόμενες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία).

Οι απόψεις των συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη δεν έχουν αλλάξει. Απλά αντιλαμβάνονται ότι η εκλογή Ολάντ στη Γαλλία αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη. Η άποψη ότι η κρίση ξεπερνιέται μόνο με λιτότητα, αμφισβητείται  έντονα από τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που κερδίζουν έδαφος και είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν την μεταβολή μιας προβληματικής πολιτικής. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κατορθώνει να ανοίγει τη συζήτηση για το ευρωομόλογο παρά την αντίθεση της συντηρητικής Μέρκελ, δείχνει ότι η σοσιαλδημοκρατία σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έχει λύσεις για την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ με την πρόταση 6 σημείων έχει ξεκάθαρα δείξει την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχουν οι αλλαγές αυτές για την εγγύηση της οριστικής υπέρβασης της κρίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου