27 Μαΐου 2012

Υπόθεση κατασκοπείας στους κόλπους του Βατικανού

0 σχόλια

Υπόθεση κατασκοπείας στους κόλπους του ΒατικανούΓια ένα «Vaticanleaks» στα χνάρια του Wikileaks κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα Corriere della sera για την ...
υπόθεση διαρροής πληροφοριών σχετικά με τον Ποντίφικα που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.
Ο οικονόμος του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, Πάολο Γκαμπριέλι (Paolo Gabrielli) συνελήφθη και έχει ήδη μεταφερθεί στις φυλακές του παπικού κρατιδίου.
Στη σύλληψη του Παολίνο, προχώρησε η Αστυνομία, καθ΄ υπόδειξη των καρδιναλίων Σαλβατόρε Ντε Τζιόρτζι, Γιού λιαν Χέραντς και Γιόζεφ Τόμκο, στους οποίους είχε ανατεθεί να διερευνήσουν την υπόθεση των διαρροών.
Ο οικονόμος, μάλιστα, ήταν από τα πιο κοντινά πρόσωπα του Πάπα, αφού, σχεδόν σε μόνιμη βάση, του σέρβιρε και το φαγητό, όπως αναφέρει η κρατική ιταλική τηλεόραση Rai.
Η υπόθεση που έχει κλονίσει για ακόμη μία φορά την εικόνα του Βατικανού πιθανότατα να συνδέεται με ένα υπόγειο πόλεμο εξουσίας.
Απόλυτα συνδεδεμένη φέρεται να είναι και η απομάκρυνση του υπεύθυνου της τράπεζας συμφερόντων της Αγίας Εδρας, Ior, Εττορε Γκόττι Τεντέσκι.
Ο συγκεκριμένος τραπεζίτης είχε καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αυξηθεί η διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές του Ior.
«Κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν το Βατικανό, ως το βασίλειο του κακού, αλλά δεν θα τα καταφέρουν», δηλώνουν, στο μεταξύ, καθολικοί υψηλόβαθμοι κληρικοί, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Χιλιάδες πιστοί, τέλος, συνέρρευσαν, σήμερα, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, προς τον Πάπα Βενέδικτο τον Δέκατο Εκτο.
ΠΗΓΗ: radar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου