26 Μαΐου 2012

Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μελετά η Κύπρος

0 σχόλια

Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μελετά η Κύπρος

Την συμμετοχή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, μελετά η Λευκωσία, καθώς μεγαλώνει το δημοσιονομικό πρόβλημα, λόγω της έκθεσης της χωρας στα ελληνικά ομόλογα.
Ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής τέθηκε κυβερνητικό νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί της Συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό
Μηχανισμό Σταθερότητας -Κυρωτικός Νόμος του 2912«.
Σκοπός του νομοσχεδίου, το οποίο σύμφωνα με αρμόδιο του Κυπριακού ΥΠΕΞ, θα πρέπει να κυρωθεί από την Βουλή μέχρι τις 30 Μαΐου, είναι η συμμετοχή της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Στη Λευκωσία τη Δευτέρα ο Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία την πρώτη Ιουλίου. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Ρόμπεϊ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια και στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.
Το βράδυ αναφέρει η ert.gr, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα παραθέσουνεπίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συζύγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου