26 Μαΐου 2012

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ

0 σχόλια
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-HANNES SWOBOTA: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.



Το μήνυμα ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη αλλάζουν δίνοντας την ευκαιρία
στην Ελλάδα, να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητήματα που ήταν για μας πάντα σημαντικά αλλά ο συσχετισμός προηγουμένων περιόδων δεν μας επέτρεπε να περάσουμε έστειλαν μετά την συνάντηση τους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Hannes Swoboda. Στην συνάντηση κυριάρχησαν οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος για την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης και η ανάγκη να στηριχθεί η αναπτυξιακή διάσταση και να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων.
Όπως τόνισε μετά την συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος « έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς, με βασικό μοχλό το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει στηρίξει τις προτάσεις μας για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, για την επέκταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε όλα να γίνουν χωρίς πρόσθετες θυσίες του ελληνικού λαού, χωρίς εισοδηματικές περικοπές, με έναν τρόπο πιο φιλικό για την ανάπτυξη, πιο φιλικό για την κοινωνία. Ο συσχετισμός προηγουμένων περιόδων δεν μας επέτρεπε να περάσουμε όλες μας τις θέσεις συνομιλώντας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, βρισκόμαστε σε μία θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλλουμε τις ιδέες αυτές, για να ανακουφίσουμε τον ελληνικό λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα.
Οι Ευρωπαίοι  Σοσιαλιστές στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, για τρείς λόγους όπως τόνισε ο κ. Swoboda.  Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ είναι μέλος της οικογένειάς μας και εμείς υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε τα μέλη της οικογένειάς μας. Δεύτερον, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί  χωρίς το ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι εξόχως σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να έχει ισχυρή παρουσία στην νέα αυτή κυβέρνηση. Και τρίτον,  το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πλέον αξιόπιστος συνομιλητής στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα.
Φυσικά, όπως τόνισε ο κ.  Swoboda  για να διαπραγματευθείς αλλαγές χρειάζεσαι έναν αξιόπιστο, υπεύθυνο εταίρο.  Η κακοφωνία διαφορετικών απόψεων και ερμηνειών που εκφράζεται από κάποια άλλα κόμματα για το τι θα γίνει δεν διευκολύνει τα πράγματα.  Γι' αυτό μία σταθερή στάση, όπως έχει εκφραστεί επανειλημμένως από τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ σημαντική.  Είναι πολύ σημαντικό να ακουστεί αυτή η φωνή της λογικής και της κοινωνικής ευθύνης του ΠΑΣΟΚ.  Επαναλαμβάνω, αν γυρίσεις την Ευρώπη ή και τις ΗΠΑ, θα βρεις ελάχιστους ανθρώπους που μπορούν να εμπιστευτούν στην Ελλάδα η διεθνής κοινότητα και οι αγορές.  Ο κ. Βενιζέλος είναι οπωσδήποτε ένας από αυτούς.  Και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουν οι πολίτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου