12 Αυγούστου 2012

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Πολύ… χρυσή για να πεθάνει η ΗΠΑ!

0 σχόλια

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Πολύ… χρυσή για να πεθάνει η ΗΠΑ!


Το 14ο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες πανηγυρίζουν οι ΗΠΑ αφού στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης επιβλήθηκαν της Ισπανίας με 107-100.
Όπως και στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος στο Λονδίνο ο τελικός μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ αποδεικνύοντας για ποιον λόγο είναι τα δύο καλύτερα συγκροτήματα του κόσμου.

Παρόλα αυτά οι ΝΒΑers δεν… χαρίστηκαν στους Ίβηρες και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην τελευταία περίοδο παρέμειναν για δεύτερη σερί Ολυμπιάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Άλλωστε οι Αμερικανοί αγνοούν επιδεικτικά τη λέξη «ήττα» την τελευταία εξαετίας, όσο και αν απειλήθηκαν από τους Ισπανούς. Η τελευταία ομάδα που είχε κερδίσει τις ΗΠΑ ήταν η Εθνική Ελλάδας στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας και έκτοτε μέτρησαν 50 σερί νίκες, οι 36 εκ των οποίων σε επίσημες αναμετρήσεις, σύμφωνα με το sentragoal.gr
Το σερί κράτησε και ύστερα από αυτόν τον τελικό, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να κοιτάζουν στα μάτια τους Αμερικανούς και να διεκδικούν επί ίσοις όροις το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Κέβιν Ντουράντ! Όπως στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας απέναντι στους διοργανωτές, έτσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες «όπλισε» από την περιφέρεια και… εκτέλεσε τους Ισπανούς. Με 30 πόντους και 5/13 τρίποντα οδήγησε τους Αμερικανούς στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου βάζοντας… φρένο στους «φούριας ρόχας» τη στιγμή που έφερναν το ματς στα μέτρα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου