12 Αυγούστου 2012

Με οδηγό τις ιδέες μας, τις αρχές και τις αξίες μας, κόντρα σε κάθεκαιροσκόπο που θα σταθεί εμπόδιο στην αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης

0 σχόλια

του Παναγιώτη Κεΐσογλου και του Γιώργου Χάρτιου 
Στην προσπάθεια για την έκφραση μιας Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συζητήσει ισότιμα, ανοιχτά κι απροκάλυπτα με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον ίδιο χώρο. Να εμπεδώσει ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες και κούφιες υποσχέσεις, το προεκλογικό «κλείσιμο του ματιού» πρέπει να πάψουν να προσβάλλουν και να λυμαίνονται την παράταξη, καθώς οδηγούν σε δράματα, δημοσιονομικό παρακράτος και χάος, κατάφορες αδικίες των αδυνάτων, των μεσαίων στρωμάτων και κυρίως, των νέων.
-Θέλουμε να ξαναγίνουμε η παράταξη που αυξάνει το εθνικό προϊόν και θα διανέμει δίκαια την πίτα. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, κόντρα σε κάθε καιροσκόπο που θα σταθεί εμπόδιο.
-Θέλουμε να ξαναγίνουμε η παράταξη του οργανωμένου κοινωνικού κράτους, χωρίς σπατάλες, χωρίς επιτήδειους και παράσιτα, ώστε οι κοινωνικές δαπάνες να πιάνουν τόπο.

-Θέλουμε να ξαναγίνουμε οι υπερασπιστές της αξιοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών και θα προτάξουμε τα στήθη μας απέναντι σε κάθε πολιτικό κι απλό πολίτη-καρκίνωμα που θα συνεχίσει να συνωμοτεί για το αντίθετο.
-Θέλουμε να είμαστε οι εγγυητές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ασφάλειας, απέναντι στον κίνδυνο του εκφασισμού της κοινωνίας.
-Θέλουμε να είμαστε οι εκφραστές του ορθού λόγου στον πολιτικό βίο της χώρας απέναντι στις ακραίες και επικίνδυνες φωνές του λαϊκισμού και της συντήρησης. Ενός λόγου πάνω από όλα ΑΛΗΘΙΝΟΥ.
- Θέλουμε να είμαστε η παράταξη που υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τον εθνικό πλούτο.
- Και κυρίως, θέλουμε να εμπνεύσουμε και πάλι τους νέους, να τους δημιουργήσουμε την ελπίδα και να τους δώσουμε όραμα. Να τους βοηθήσουμε να διαμορφώσουν οι ίδιοι την κοινωνία στην οποία θα μεγαλώσουν, να σταθούμε δίπλα τους και πίσω τους στην αναγκαιότητα να αφοριστούν όλα τα παράσιτα, οι επαγγελματίες πολιτικοί και συνδικαλιστές, οι διεφθαρμένοι του κρατικού μηχανισμού, οι κρατικοδίαιτοι και κλεπτάρχες, πρόσωπα που κούρασαν, ζημίωσαν κι απογοήτευσαν πρώτα μέσα στην παράταξη κι έπειτα, στην κοινωνία και το κράτος.
Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια Ελλάδα, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονταιαπό τον ίδιο το Λαό της χώρας χωρίς ξένες εξαρτήσεις, επιρροές και επεμβάσεις,
Μια κοινωνία δίκαιη, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο και η αποξένωσή του από το προϊόν του μόχθου του,
Έναν άνθρωπο που θα ολοκληρώνεται πνευματικά και πολιτιστικά και θα αναπτύσσει δημιουργικά τις πρωτοβουλίες του σε μια πραγματικά ελεύθερη κοινωνία, δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.
Η πίστωση χρόνου εξαντλήθηκε. Απαιτείται αλλαγή πορείας εδώ και τώρα !!
Ας στείλουμε λοιπόν το μήνυμα. Καθαρό και απλό όπως η αλήθεια. Θα χρειαστεί αγώνας, κόπος, αντοχή, πείσμα και επιμονή. Η μάχη θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Θα αναμετρηθούν για άλλη μια φορά τα συμφέροντά τους με τα όνειρά μας. Και γνωρίζουν πως τα όνειρα μας είναι οι εφιάλτες τους. Γιατί κατά βάθος ξέρουν ότι στο τέλος τα όνειρα εκδικούνται.
Στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα: να σεβόμαστε τους άλλους, να σεβόμαστε τον εαυτό μας.
Λένε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας και της Ελλάδας είναι απρόσμενο, εμείς πιστεύουμε ότι απρόσμενο είναι το μέλλον γι' αυτούς που δεν προβλέπουν και γι' αυτούς που δεν προσβλέπουν, γι αυτούς που δεν έχουν όνειρο. Θέλουμε να είμαστε από αυτούς και είμαστε από αυτούς που έχουν όνειρο, που έχουν όραμα και θέλουμε να γίνει πράξη το όραμά μας. Και πιστεύουμε πως το σοσιαλιστικό όνειρο δεν χάθηκε. Μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα, που γίνεται σκληρότερη μπροστά σε ένα απρόσμενο μέλλον, η Αριστερά έχει πολλές «Βαστίλες» να αλώσει.
Ήρθε η ώρα του αγώνα για το αυτονόητο και γι’ αυτό δεν απευθυνόμαστε σε ένα στενό κομματικό ακροατήριο αλλά σε μια ευρεία πλειοψηφία προοδευτικών ανθρώπων που προέρχονται από το χώρο του κέντρου, της κεντροαριστεράς, από το χώρο της οικολογίας και λοιπές υπεύθυνες και προοδευτικές δυνάμεις που μας ενώνουν κοινές καταβολές, κοινές ανησυχίες, κοινές αξίες και κοινά οράματα.
Καλούμε όσους πιστεύουν στις αρχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. Όσους πιστεύουν και θέλουν ενεργά να συμβάλλουν στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού πολιτικού πόλου ενάντια στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού, αλλά κι ενάντια στον ανεύθυνο λαϊκισμό και μηδενισμό της άλλης «Αριστεράς» και να στρατευτούμε στον κοινό αγώνα.
Με στόχο ένα ΝΕΟ, ένα διευρυμένο κίνημα στο χωρο της κεντροαριστεράς, ενα ΠΟΛΥΣΥΛΕΚΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, μακρυά από πρόσωπα, πολιτικές, μικροσυμφέροντα και δειλίες του παρελθόντος. Ένα κίνημα λαού που θα οικοδομήσουμε όλοι μαζί στο συνέδριο επανίδρυσης του Σεπτεμβρίου.
Καλούμε τις κοινωνικές δυνάμεις της ευθύνης, της σοβαρότητας, του ορθολογισμού, της παραγωγής και της δημιουργίας πρώτα στην τοπική μας κοινωνία αλλά κι ευρύτερα να πλαισιώσουν αυτόν τον δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα που οφείλουμε να δώσουμε ως τη μοναδική ελπίδα της Πατρίδας για έξοδο από την κρίση.

www.serresparatiritis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου