29 Αυγούστου 2012

Πρώτο βήμα για το νέο ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια
Πρώτο βήμα για το νέο ΠΑΣΟΚ
Ο Ευ. Βενιζέλος με αφορμή την επέτειο της ιστορικής Διακήρυξης θα παρουσιάσει τους στόχους του κόμματος στις σημερινές συνθήκες. Αλλάζει και το σήμα του Κινήματος
Αφετηρία για το νέο ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει η εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Κίνημα στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, την
ερχόμενη Δευτέρα, όπου το κόμμα κλείνει τα 38 χρόνια ζωής.
Στην εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί και το αναμορφωμένο σήμα του κόμματος, θα κληθούν όλα τα στελέχη και όσοι έχουν διατελέσει σε κυβερνητικές θέσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ομιλία ιδεολογικού και αξιακού περιεχομένου, όπως αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, ενώ θα γίνει η παρουσίαση του ανανεωμένου σήματος του ΠΑΣΟΚ.
Οπως αναφέρουν στελέχη του Κινήματος, ο «πράσινος ήλιος» θα παραμείνει, αλλά θα «εξωραϊστεί».
Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ διέθετε δύο σήματα: τον ήλιο με επτά ακτίνες και μία παραλλαγή με 9 ακτίνες.
Ειδική ομάδα εξωτερικών συνεργατών επεξεργάζεται το αναμορφωμένο σήμα του κόμματος, που τελικά θα διαθέτει επτά ακτίνες -όπως το αρχικό-, μία ακτίνα για κάθε άξονα πολιτικής στην οποία παρεμβαίνει το Κίνημα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση της 3ης του Σεπτέμβρη θα αναλύσει τους επτά άξονες και σε μία ομιλία ιδεολογικού χαρακτήρα θα εξηγήσει τη σημασία των βασικών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ που προσδιόρισαν τη φυσιογνωμία του (π.χ. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση) και πώς αυτά «μεταφράζονται» στις σημερινές συνθήκες.
Στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν την ιδεολογική αντεπίθεση του Κινήματος, τονίζοντας την ιστορία και τη συνέχειά του, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε όσους υποστηρίζουν ότι από το 2009 και έπειτα το Κίνημα έχει χάσει την «ψυχή» του.
Εκδηλώσεις
Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για την 3η Σεπτέμβρη στις πρωτεύουσες των περιφερειών, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
«Μας περιμένει πολλή δουλειά υπό δύσκολες συνθήκες», επεσήμανε χθες ο Ευ. Βενιζέλος στα στελέχη της Οργανωτικής Γραμματείας και ανακοίνωσε ότι θα αναφερθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση αλλά και τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος.
Τόνισε ότι αναμένει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου θα θέσει ζητήματα εθνικής στρατηγικής. Υπογράμμισε, πάντως, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ότι «προσφέρουμε στήριξη στην κυβέρνηση χωρίς μεμψιμοιρία, αλλά έχουμε και τη δική μας αξιολόγηση», προβάλλοντας τη θέση που έχει διατυπώσει ότι δεν μπορούν να ληφθούν τα μέτρα χωρίς επιμήκυνση του προγράμματος και δίνοντας έμφαση σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 9 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του Κινήματος, που θα γίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τους νέους και την ανεργία, που θα έχει τίτλο: «Μια κερδισμένη -και όχι μια χαμένη- γενιά». Ο κ. Βενιζέλος στην ομιλία του αναμένεται να «παντρέψει» τις προτάσεις για την ανεργία των νέων με το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει για τη χώρα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ
Αποστολή στο Κέιπ Τάουν
Στις 28-31 Σεπτεμβρίου θα μεταβούν μαζί με τον Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν της Ν. Αφρικής οι κ. Γ. Μανιάτης και Π. Μπεγλίτης, σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τη χώρα διεθνώς. Στις αποσκευές τους, εκτός από το σημείωμα του Ευ. Βενιζέλου με τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας την τελευταία διετία, θα έχουν και την έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας που αναφέρει με θετικό τρόπο τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην ελληνική οικονομία.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου