29 Αυγούστου 2012

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Συρία

0 σχόλια

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Συρία


Μια ακόμα μέρα άγριων συγκρούσεων ξημέρωσε σήμερα στη Συρία, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια βίας, εκ των οποίων 22 πολίτες, 11 αντάρτες και 4 στρατιώτες.
Ο συριακός στρατός χτύπησε μια ζώνη ανατολικά της Δαμασκού, στην περιφέρεια αλ Γούτα, πριν ανοίξει ένα νέο
μέτωπο σε ανατολικές συνοικίες της πρωτεύουσας καταδιώκοντας αντάρτες, ανέφερε η οργάνωση, σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι διέφευγαν μαζικά .
Ο στρατός, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ, βομβάρδισε επίσης την Χαράστα και την Ιρμπίν, ένα ανατολικό προάστιο, σύμφωνα με το δίκτυο ακτιβιστών Γενικό Συμβούλιο της Συριακής Επανάστασης, ενώ ελικόπτερα έκαναν υπερπτήσεις στην περιοχή.
Οι συνοικίες Ζαμάλκα, Καμπούν, Τζομπάρ, Άιν Τάρμα και άλλες στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας έγιναν στόχος ενός σφοδρού σφυροκοπήματος από το πυροβολικό. Μάχες μαίνονταν στην Ζαμάλκα και στην Τζομπάρ, όπου τέσσερις στρατιώτες και πέντε αντάρτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.
Πανικόβλητοι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή από την Ζαμάλκα. Ένας πολίτης σκοτώθηκε στην Άιν Τάρμα, όπου πολλά σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στην επαρχία της Δαμασκού βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε πτώματα ανδρών που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Εξάλλου στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν όταν ο στρατός σφυροκόπησε την Καφάρ Νάμπελ, ενώ τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν στην κοινότητα Αρίχα. Άλλοι τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Χάμα, στην κεντρική Συρία, από πυρά ανδρών του στρατού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου