28 Αυγούστου 2012

Τον γεωπολιτικό κίνδυνο μίας αποπομπής της Ελλάδας επισημαίνουν στη Γερμανία

0 σχόλια

Τον γεωπολιτικό κίνδυνο μίας αποπομπής της Ελλάδας επισημαίνουν στη Γερμανία


Πληθαίνουν οι φωνές, στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, που μιλούν για τον γεωπολιτικό κίνδυνο που ενέχει μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Μετά τις δηλώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο τουΑρμιν Λάσετ, υψηλόβαθμου στελέχους του CDU και ο αντιπροέδρος Μίχαελ Μάιστερ, είπε στη Μπούντεσταγκ, ότι μια αποπομπή της Ελλάδας, θα αποσταθεροποιούσε την ήδη ταραγμένη
περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
«Δείτε στο χάρτη, που βρίσκεται η Ελλάδα»
Πιστεύω, είπε ο Μάιστερ, πως πρέπει να διευρύνουμε τον διάλογο για την Ελλάδα, πέρα από τις καθαρά χρηματοοικονομικές και οικονομικές διαστάσεις του θέματος.
«Απλά ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και δείτε που βρίσκεται η Ελλάδα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την εγγύτητα της χώρας με τη Μ. Ανατολή αλλά με τις ευάλωτες χώρες των Βαλκανίων.
Ο Άρμιν Λάσετ, το Σάββατο μιλώντας στο Reuters, είχε δηλώσει ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα μπορούσε να πυροδοτήσει ακόμη και ανεπιθύμητες αναταραχές στην νότια Ευρώπη.
«Μια έξοδος, ίσως οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με δισεκατομμύρια» είχε πει σύμφωνα με τη ert.gr, σημειώνοντας «στην προκειμένη περίπτωση διακυβεύονται πολύ περισσότερα, από το αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου