29 Αυγούστου 2012

Μαλλιά κουβάρια ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τους.. Going’ Through!

0 σχόλια


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Αφορμή αποτέλεσε η συμμετοχή του χιπ-χοπ συγκροτήματος στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Το φυτίλι άναψε όταν η εφημερίδα Αυγή σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την επικείμενη έλευση των "Going’ Through" και "ΝΕΒΜΑ", νεανικών συγκροτημάτων της εγχώριας εμπορικής σκηνής χιπ-χοπ, στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΚΚΕ.

"Σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι", σημειώνει στο καυστικό της σχόλιο η Αυγή.

Αναφερόμενη στα δυο συγκροτήματα η Αυγή σημειώνει ότι "είναι μιμητές της αμερικάνικης αντίστοιχης σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι...".

Καταλήγοντας η Αυγή σημειώνει ότι "αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι μάλλον αποτυχημένη... όπως και γενικά τα αντανακλαστικά του στους παλμούς της κοινωνίας".

Στην Αυγή απάντησε η ΚΝΕ, η οποία έκανε λόγο για "ναρκωφεστιβάλ" του ΣΥΡΙΖΑ!

"Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά", σημειώνει στην απάντηση της η ΚΝΕ και συνεχίζει:

"Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα.

Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.

Οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου