14 Νοεμβρίου 2012

Πίστωση χρόνου ζητά ο Ολάντ από τους Γάλλους

0 σχόλια

Πίστωση χρόνου ζητά ο Ολάντ από τους Γάλλους

Να του δώσουν χρόνο για υλοποίηση των δεσμεύσεων του ώστε να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία ζητά από τους Γάλλους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της Γαλλίας, έξι μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας και ενώ χάνει συνεχώς έδαφος στην κοινωνία.
"Η ανάκαμψη θα πάρει χρόνο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε. Θέλω οι νέοι να ζουν καλύτερα σε πέντε χρόνια", είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε: "Δεν είναι το πεπρωμένο μας η παρακμή".
Ο Ολάντ, ο οποίος έχει δει τη δημοτικότητα του να πέφτει στο 36% από το περίπου 60% τον Μάιο, είπε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν θα επηρεάσουν τις προσπάθειές του για την αναζωογόνηση της οικονομίας σε δύο χρόνια.
"Μπορώ να κατανοήσω τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί. Το μόνο ερώτημα που είναι έγκυρο για μένα δεν είναι η κατάσταση της κοινής γνώμης σήμερα αλλά η κατάσταση της Γαλλίας σε χρονικό διάστημα πέντε ετών".
Ο ίδιος κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργοδότες για να επιτύχουν ένα “ιστορικό” συμβιβασμό για τη μεταρρύθμιση των συμβάσεων εργασίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει, νομοθετώντας, σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά θα προτιμούσε να μετατρέψει σε νόμο μια συμφωνία που επετεύχθη μέσω διαπραγματεύσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου