14 Νοεμβρίου 2012

Σπατάλη και στο γερμανικό Δημόσιο

0 σχόλια

Σπατάλη και στο γερμανικό Δημόσιο

Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν παρεκκλίνει από το παράδειγμα λιτότητας που δίνει η Γερμανίδα καγκελάριος... Είναι ο γερμανικός στρατός, που όπως αποκάλυψε η ετήσια έκθεση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ελεγκτικού Συνεδρίου, δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή εγκαταστάσεων για την παραγωγή δικών του προϊόντων, όπως αντηλιακά, σταγόνες για τον βήχα, βάλσαμο χειλιών και εντομοαπωθητικά.
Την ίδια ώρα περίπου το 90% από ορισμένα προϊόντα φροντίδας που φτιάχνει ο ίδιος ο στρατός καταλήγουν στα σκουπίδια, επισημαίνεται στην έκθεση.
Οι ελεγκτές επικαλούνται επίσης στην έκθεσή τους μία ομοσπονδιακή υπηρεσία η οποία είχε 4.350 υπολογιστές, αλλά μόνον 1.800 εργαζομένους.
Από το Ελεγκτικό Συνέδριο εκδόθηκε ένας κατάλογος με ευρύτερες συστάσεις για να "σφίξουν τα λουριά" στο σύστημα διαχείρισης των φόρων της χώρας και σε άλλους τομείς, η εφαρμογή των οποίων θα μπορούσε να εξοικονομεί στη Γερμανία περίπου 10 δισεκατομμύρια ετησίως.
Ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του Reuters, το οποίο αναφέρει ότι η έκθεση αυτή θα φέρει σε αμηχανία πολλούς στη Γερμανία, όπου οι αξιωματούχοι ήταν ιδιαίτερα εκφραστικοί όταν επέκριναν την Ελλάδα και άλλες πληγείσες από την κρίση χώρες της ευρωζώνης, για αδυναμία επαρκούς συλλογής των φόρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου