14 Νοεμβρίου 2012

Η κρίση… άγγιξε (και) τον Σάντος!

0 σχόλια

Η κρίση… άγγιξε (και) τον Σάντος!Tι κι’ αν το αυριανό παιχνίδι με τους Ιρλανδούς στο Δουβλίνο είναι φιλικό. Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ότι στόχος της Ελλάδας θα είναι η νίκη κόντρα στην Ιρλανδία την οποία και χαρακτήρισε ως ανταγωνιστική.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως επανέλαβε, ότι θα δώσει ευκαιρίες στους νέους παίκτες, που έχει καλέσει ( π.χ. Ταχτσίδης), αφού τους εμπιστεύεται όσο και τους «παλιούς». Ακόμη συνέκρινε την «δική» του Εθνική, με αυτή του Ότο Ρεχάγκελ. ενώ πρόβλεψε ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση!
Aναλυτικά ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε:
«Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες. Η Ιρλανδία προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Διαθέτει ένα σκληρό σύνολο, που βασίζεται στη δύναμη και όχι στη ταχύτητα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς , έστω κι’ αν είναι φιλικό. Γιατί υπάρχουν παιχνίδια, που είναι φιλικά αλλά ταυτόχρονα είναι και αρκετά ανταγωνιστικά. Ελπίζω να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα παρακολουθήσει το ματς».
Ο Σάντος μίλησε και για τις αλλαγές που υπάρχουν μεταξύ της «δικής» του Εθνικής, κι’ αυτής του Ότο Ρεχάγκελ:
«Εχω πει πολλές φορές, ότι ο Ρεχάγκελ έγραψε χρυσή σελίδα όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ρεαλισμός και το γεγονός ότι ξέρουμε πολύ καλά τις δυνάμεις μας κι ότι δουλεύουμε για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας είναι τα κοινά μας στοιχεία. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ προέρχομαι από την πορτογαλική σχολή ποδοσφαίρου κι αυτός από την γερμανική. Κοινός μας παρονομαστής ο ρεαλισμός».».
Ο Πορτογάλος μίλησε και για τον μεγάλο Τζιοβάνι Τραπατόνι, που κάθεται στον πάγκο των Ιρλανδών:
«Δεν τον ξέρω πολύ καλά, αφού τον έχω συναντήσει δύο-τρεις φορές. Γνωρίζω όμως πως είναι ένας μεγάλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, άξιος σεβασμού, που γνωρίζει άριστα το άθλημα. Το χαρακτηριστικό των ομάδων του είναι πως όλες είναι δυνατές, δυσκολοκατάβλητες και προσπαθούν πάντα να πάρουν την νίκη».
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε, αν θα εφαρμόσει το 4-4-2 και απάντησε:
«Για μένα δεν είναι σημαντικό πως θα παίξουμε γιατί τα τελευταία τρία χρόνια παίζουμε 4-3-3 και τον τελευταίο καιρό δοκιμάζουμε το 4-4-2. Για μένα είναι σημαντικό όχι το σύστημα, αλλά να ακολουθήσουν οι παίκτες τις οδηγίες μου».
Όταν του ζητήθηκε να πει αν θα είναι ρίσκο η χρησιμοποίηση πολλών νέων ποδοσφαιριστών ήταν κατηγορηματικός: «Δεν συνιστά ρίσκο γιατί για να βρίσκονται εδώ τους υπολογίζω. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά οποτεδήποτε αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο, αν όχι να κερδίσουμε θα πρέπει να έχουμε δώσει τα πάντα για το θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να δούμε τα παιδιά που είναι καιρό μαζί μας, αλλά όσο και να το θες δεν μπορείς να βάλεις ένδεκα νέους. Είναι παράλογο και δεν θα το κάνουμε. Θα παραταχθεί μια ομάδα με τον κορμό που έχουμε συνηθίσει και διάφορα νέα πρόσωπα για να κάνουμε δοκιμές».
Ο Σάντος μίλησε ακόμη για το αν η ελληνική ομάδα επιδιώξει να δώσει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι: «Η γρήγορη ανάπτυξη γίνεται όταν η ομάδα βγάζει σωστά αυτά που πρέπει να γίνουν στο χορτάρι και το πόσο γρήγορα θα πάει η μπάλα από το Α σημείο στο Β. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία των ποδοσφαιριστών».
Ακόμή ο Πορτογάλος είπε ότι ο Σαμαράς θα αγωνιστεί αύριο και υπογράμμισε: «Για εμένα είναι το ίδιο σημαντικός όπως και όλοι οι παίκτες που έχω στην ομάδα. Δεν υπάρχει κάποιος λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Ο Σαμαράς είναι πάντα σίγουρος για τις ικανότητές του αλλά και για την ομάδα. Κι εμείς είμαστε σίγουροι με τον Σαμαρά» ήταν το εγκώμιο που έπλεξε για τον «Sam».
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα είναι βασικοί τόσο ο Χολέμπας, όσο και ο Καρνέζης: «Οσον αφορά στον Χολέμπας, τον τελευταίο καιρό στην Εθνική τον έχουμε συνηθίσει να παίζει από το κέντρο και μπροστά, όμως στον Ολυμπιακό παίζει αριστερό μπακ. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα παίξει βασικός ο Χολέμπας όπως και ο Καρνέζης».
Τέλος αναφέρθηκε και στο αν επηρεάζεται το ποδόσφαιρο από την κρίση: «Είμαι σίγουρος ότι όταν υπάρχει κρίση σε μια χώρα επηρεάζει τα πάντα στην κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Θεωρώ ότι η κρίση δεν αφορά μόνο αυτά τα δυο κράτη, αλλά τα περισσότερα στην Ευρώπη. Άρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Θεωρώ όμως ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία, αλλά και η πατρίδα μου η Πορτογαλία θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν».
Πηγή: woop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου