1 Δεκεμβρίου 2012

Στελέχη ΠΑΣΟΚ αφήνουν αιχμές για «προσωπικές πολιτικές»

0 σχόλια

Στελέχη ΠΑΣΟΚ αφήνουν αιχμές για «προσωπικές πολιτικές»Σε αποτίμηση των πολιτικών και των επιλογών της παράταξης,αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής ΕπιτροπήςΣυνεδρίου, μετά την ομιλία του προέδρου του Κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μεταξύ εκείνων που έλαβαν τον λόγο, ο επικεφαλής τηςΑριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επανέλαβε τη θέσητου για απόσυρση της στήριξης του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση και τη δημιουργίαενός συλλογικού Κέντρου Καθοδήγησης «που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη»για μια νέα πορεία.
Σαφείς αιχμές για «προσωπικές» στρατηγικές στελεχών τουκόμματος άφησε ο Θάνος Μωραΐτης, αναφέροντας ότι βλέπει στελέχη «νασυμπεριφέρονται αλαζονικά και να νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρωτους». Επιπλέον, ανέφερε ότι στο συνέδριο είναι όλα ανοικτά.
Τη θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μέσα στην κυβέρνηση,προκειμένου να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, εξέφρασε ο ΛεωνίδαςΓρηγοράκος.
«Η συμμετοχή στην κυβέρνηση επιβάλλει την ύπαρξη ισχυρούκόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας», υποστήριξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Κάνοντας αποτίμηση για την κατάσταση στην οποία έχειπεριέλθει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, η Θεοδώρα Τζάκρη εκτίμησε ότι ο λαός απορρίπτει τοΠΑΣΟΚ γιατί σύρθηκε, όπως είπε, από εγχώρια και εξωχώρια συμφέροντα καιπαραδόθηκε σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
«Οι πολίτες μάς έστειλαν τον «λογαριασμό»,αντέδρασαν στην αδράνεια και την ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστεί το σπίτιτου», ανέφερε η Τόνια Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας την ανασύσταση της παράταξης ως«στοίχημα της επιβίωσης της δημοκρατίας».
Να υπάρξει γενναία αυτοκριτική, χωρίς όμως«αυτομαστιγώματα», καθώς επίσης και διακριτές πολιτικές σε επιμέρους θέματα καιξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα για μια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική παράταξη, ζήτησεεν όψει του συνεδρίου, η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Πηγή: ΕΡΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου