10 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει πολιτικό ρεσάλτο βασισμένο στη θεσμική βαρβαρότητα…

0 σχόλια

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, λέγοντας ότι «από τη φύση του επένδυσε στην καταστροφή και έχασε δύο φορές, στις εκλογές και τον Δεκέμβριο ότα επετεύχθη η συμφωνία με τους εταίρους μας.

Τώρα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, να οργανώσει ένα πολιτικό ρεσάλτο βασισμένο στη θεσμική βαρβαρότητα με δύο άξονες: την ενθουσιώδη επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά, στον εγκωμιασμό της βίας και την περιβόητη ευκαιρία της λίστας Λαγκάρντ που θέλει να την καταστήσει μοχλό επίθεσης κατά του ΠαΣοΚ και εναντίον μου». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Kατέθεσε πρόταση για προκαταρκτική με ένα κείμενο που είναι πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο, σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί ότι καλύπτουμε εκδότες και άλλους παράγοντες που ήταν στη λίστα Λαγκάρντ. Ποιους; Αυτούς που ελέγχαμε ήδη με το ΣΔΟΕ; έθεσε το ερώτημα. Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε επίσης ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραία φαινόμενα: ενώ το νέο έτος διαμορφώνονται συνθήκες ανάκαμψης, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ξεκινά μια επιστροφή στο παρελθόν, κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν την Ελλάδα στη μιζέρια τους, κάποιοι καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους το διχασμό, την πόλωση, την οξύτητα.

Το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος, μόλις διαπιστώθηκε το αδιανότητο γεγονός της νόθευσης της λίστας αντέδρασε άμεσα και κομματικά και θεσμικά συνυπογράφοντας την πρόταση των τριών κομμάτων. Η επίθεση εναντίον του ιδίου αλλά του κ. Γ. Παπανδρέου, συμπλήρωσε, γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠαΣοΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας της χώρας, γιατί ενοχλείται από τον πολιτικό του λόγο. «Η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κείμενο ηθικά, πολιτικά και νομικά κατάπτυστο. Αυτοί που υπογράφουν δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβαν προσωπικά. Δεν είναι πρόταση είναι προκήρυξη της βίλας Αμαλία, όπου σήμερα έγινε προσπάθεια ανακατάληψη και κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διπλά παλαιοκομματικό πρόσωπο. Ως ένας αριστερίστικος ΣΥΡΙΖΑ – η χειρότερη εκδοχή του αρχικού- αλλά και με τη μορφή ενός συμβατικού παλαιοκομματισμού θυμίζοντας την παλαιά αντιπαράθεση ΝΔ – ΠαΣοΚ και το βρώμικο ‘ 89», είπε.

«Άφησαν», συνέχισε, «οργανωμένους υπαινιγμούς και για εμένα για την οικογένειά μου, ανενδείαστα, με χυδαιότητα, ως μορφή πολιτικής αλητείας, καλλιέργησαν μύθους με ερωτήσεις τύπου της κ. Βαλαβάνη. Διατύπωσαν απειλές και υπαινιγμούς από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Τίποτα δεν τους συνετίζει και δεν τους διακόπτει το σχέδιο για πολιτικό ρεσάλτο. Κατηγορούν το ΠαΣοΚ ότι κάλυψε εκδότες και άλλους παράγοντες, ποιους; Αυτούς που ήταν γνωστοί στο ΣΔΟΕ; Αυτούς που ήταν στη λίστα των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου εναντίον των οποίων κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου, στη λίστα Λιχτεστάιν; Σε αυτά περιλαμβάνεται το σύνολο του κατεστημένου της ελληνικής κοινωνίας. Και το τρίτο, ότι έκανε το ΠαΣοΚ εκλογές με τη λίστα στα χέρια του και εκβίασε. Έτσι κάνουν αυτοί; Έχουν στοιχεία; Πρόκειται για πολιτική αλητεία».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε το ερώτημα που έκανε στον κ. Αλ. Τσίπρα «όταν χοροπηδούσαν δίπλα στον Βαξεβάνη», «γιατί καταψηφίσατε την άρση του τραπεζικού απορρήτου;». Γιατί θέλουν, εξήγησε, να αποκρύψουν την τεράστια προσπάθεια που κάναμε επί των ημερών μας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι το μέτωπο, από τη μια πλευρά με τους εκφραστές της μιζέριας, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που επενδύουν στην καταστροφή και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της ασφάλειας, της προοπτικής, της δουλειάς, της ανάκαμψης με πυρήνα τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλει να εκφράζει το ΠαΣοΚ που είναι στην εμπροσθοφυλακή».

Να συζητηθεί η άμεση εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος

Στην επόμενη συνάντηση με τους κ.κ. Αντ. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα τους ζητήσει να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των τριών κομμάτων για τη διαμόρφωση μιας συναινετικής , κοινής πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με διάθεση μεταρρυθμιστική και όχι για να γίνουν παιχνίδια με τους θεσμούς. «Δεν μπορούμε να μην συζητήσουμε για έναν άλλο ρόλο του προέδρου της Δημοκρατίας, για τον ρόλο και τον τρόπο εκλογής του. Η άμεση εκλογή από τον λαό θα πρέπει να συζητηθεί», τόνισε.

Επίσης, είπε ότι το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να διαμορφωθεί με βάση το νέο κοινωνικό τοπίο και πρότεινε να υπάρξει δημοσιονομικό σύνταγμα, ώστε να μην γίνονται άλλα παιχνίδια με την ΤτΕ και το δημοσιονομικό έλλειμμα και να τεθούν κανόνες που θα γίνουν κτήμα του λαού και θα στηρίζουν την προοπτική της οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ότι το 2013 σε πείσμα διαφόρων μπορεί να είναι το έτος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της ανάσχεσης της ύφεσης, της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης, της πραγματικής οικονομίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων ξένων επενδύσεων, της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε επίσης ότι απαιτείται εθνική πανστρατιά. «Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής είναι πολιτειακή υποχρέωση και δεν μπορούμε να αφήσουμε την Χρυσή Αυγή να ψαρεύει στα θολά νερά της ανάγκης και της απόγνωσης και να οργανώνει συσσίτια “μόνο για Έλληνες”. Είναι ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε στο όνομα του ανέργου και κυρίως του νέου». Η σχέση του ΠαΣοΚ με την κυβέρνηση οφείλει να είναι απλή και καθαρή. «Η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ με την οποία εμείς συνεργαζόμαστε, αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων που ελέγχεται από την κοινοβουλευτικής της πλειοψηφία στην οποία συμμετέχουμε και την οποία συνδιαμορφώνουμε. Θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η χώρα και η οικονομία χρειάζεται χρόνο, το ίδιο και εμείς. «Η επιτυχία της κυβέρνησης μας αφορά άμεσα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έθεσε τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η στροφή της χώρας.

-Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, Δεν αρκεί η καθημερινή διαχείριση, θέλει καθαρές πολιτικές που συγκεφαλαιώνονται στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που μας βγάζει από την ταπείνωση υπαγορευμένων πολιτικών από τους εταίρους μας.

-Εθνικό φορολογικό σύστημα, θα μιλήσει αύριο, είναι αναγκαστικό, αποσπασματικό, μνημονιακό, καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες, έχουμε ψηφίσει όλα τα προγεφυρώματα λείπει μια συνδετήρια γραμμή και πρέπει να συνδεθεί.

-Αναθεώρηση του Συντάγματος. Πόθεν έσχες και θεσμοί ευθύνης πρέπει να υπάρχουν για όλους, όχι μόνο για τους πολιτικούς.

-Εθνική στρατηγική. Ο κ. Νίμιτς είναι στην Αθήνα σήμερα, είναι σημαντικό να έχουμε και θα έχουμε πλήρη ενημέρωση όπως έχω ζητήσει από τον κ. Σαμαρά και εμείς και η Βουλή. Πρέπει να δηλωθούν στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες των ερευνών για υδατάνθρακες για να προχωρήσουν και τα θέματα των θαλάσσιων ζωνών και της ΑΟΖ.

tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου