9 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ: Μιμείται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

0 σχόλια
Σφοδρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του κόμματος, όπου συζητήθηκε σειρά θεμάτων, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ «εγκωμιαστικό προς τη βία» που «εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό».

«Μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» σημείωσε και πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, ότι «το κείμενο που κατέθεσαν ως πρόταση μοιάζει με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία» για να καταλήξει ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάρει «τη σημαία της αλήθειας».

Όσον αφορά στο φορολογικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή την Πέμπτη κατά τη σχετική συζήτηση, στην οποία αναμένεται να μιλήσει τόσο για «απαραίτητες» βελτιώσεις στο φορολογικό, όσο και για την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κατ΄ ανάγκη αποσπασματικό» και πως «συνεπώς πρέπει να συνδεθεί με το ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, να αναδειχθούν τα προγεφυρώματα που έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, να ενεργοποιηθεί και να ολοκληρωθεί ο σχετικός διάλογος».

Αναφορικά με την παρακολούθηση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι το κόμμα θα συνεχίσει τις συναντήσεις με υπουργεία και μεγάλους φορείς, υπενθυμίζοντας παράλληλα χτεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τη διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και τη θέση που έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, «που λαμβάνει υπόψη τις αγωνίες της κοινωνίας, τη μείωση των εσόδων του κράτους και το περιβαλλοντικό-υγειονομικό ζήτημα». Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε και την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού και της βίας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος τόνισε σχετικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου, ότι η ΚΟ «πρέπει να είναι πρωτοπόρος στα θέματα της προσυνεδριακής προετοιμασίας» και πως «πρέπει να ενεργοποιηθούν οι βουλευτές για να συνταχθούν τα κείμενα και να τροφοδοτηθεί ο προσυνεδριακές διάλογος». Και συμπλήρωσε ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυνατότητα να προβάλει τις θέσεις του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, την αναθεώρηση του Συντάγματος και άλλα ζητήματα.
Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου