30 Οκτωβρίου 2011

Να χα χίλια ματιά. Απίστευτο παιχνίδι από τους ''πράσινους'' 3-1 τον ΠΑΟΚ .Κορυφαίοι Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα.

0 σχόλια

Τελικά έπρεπε να πτωχεύσει η Ελλάδα και να μείνει εκτός Ευρώπης ο παναθηναϊκός από τον Ιούλιο για να ξαναδούμε τέτοια μπάλα από τον Παναθηναϊκό... Έναν παναθηναϊκό οπού έπαιζε με φαντασία , μυαλό και κυρίως δεμένη άμυνα καθώς μην ξεχνάμε πως υπήρξαν πολλά κρούσματα καρδιακών παθήσεων με την συγκεκριμένη άμυνα!

Ως συνέχεια της περασμένης εμφάνισης με τον Εργοτέλη ο παναθηναϊκός έπαιξε μυαλωμένα και με καλό πρέσινκγ και κατοχή κατάφερε να περιορίσει αισθητά τα ατού του ΠΑΟΚ όπως τον Λαζάρ και φυσικά τον Βιεϊρίνια και να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις απουσίες των Λίνο, Γκαρσία και Αθανασιάδη.

Όλα ξεκίνησαν στο 33' όπου σαν σε rewind του περσινού παιχνιδιού και από παρόμοια θέση με το γκολ του Νίνη ο Κλέιτον εκανε το 0-1 σκοράροντας μετά από ένα χρόνο . Βέβαια έχει προηγηθεί καθαρότατο πέναλτι - χέρι του Μπουμσονκγ στο 13' έπειτα από σέντρα μέσα στην περιοχή από τον Σαλπιγγίδη .

Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τους πράσινους να πηγαίνουν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Μπόλονι έκανε την πρώτη αλλαγή του βάζοντας στο ματς τον Τσιρίλο αντί του Κοντρέρας στο 46' ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγο τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους απέναντι στους πράσινους και τον παναθηναϊκό να παίζει έχοντας την κατοχή και πρεσάροντας ψηλά. Κάπου εκεί ήρθε και το δεύτερο γκόλ του παναθηναϊκού με πρωταγωνιστές τους Ζέκα, Κατσουράνη και Κουινσι όταν έπειτα από κάθετη πάσα του πρώτου ο Κατσουρανης γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου καραδοκούσε ο Κουίνσι που με ένα κάπως τυχερό γκόλ έκανε το 0-2 στο 54' βάζοντας τις βάσεις για ένα μεγάλο διπλό. Στο σημείο αυτό ο Μπόλονι μέσα σε τρία λεπτά έκανε δυο αλλαγές (Σπαντάσιο αντί του Αρίας στο 58' και Γιάννου αντί του Παπάζογλου στο 61' ) θέλοντας να αλλάξει την ροή του ματς. Η κυριαρχία του "τριφυλλιού" συνεχίστηκε ενώ κατά διαστήματα η μπάλα άλλαζε με φοβερή ταχύτητα και εντυπωσιακό τρόπο στα πόδια των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και το τρίτο γκολ των πρασίνων με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο Σεμπάστιαν Λέτο που καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Βαγγέλη Πανάκη έπειτα από 49 χρόνια με απευθείας φάουλ στο 70' αφήνοντας ''άγαλμα'' τον Χαλκία πετυχαίνοντας έτσι 8 γκολ σε 6 παιχνίδια.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποχωρούν απογοητευμένοι από το γήπεδο και τον Φερείρα να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Βιτόλο και Τότσε αντικαθιστώντας τους Κατσουράνη και Κλείτον αντίστοιχα. Μοναδικό μαύρο σημείο στην κατά γενική ομολογία καλή διαιτησία του Κουκουλάκη ήταν το πέναλτι - φάντασμα που κέρδισε ο Βιειρίνια στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού .

Έτσι πλέον με ψυχολογία στα ύψη ο παναθηναϊκός πάει έπειτα από αυτή την πτήση τίτλου με αέρα νικητή στον ''τελικό'' με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Ετο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας (46' Κοντρέρας), Φωτάκης, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Λάζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου (61' Γιάννου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Ζέκα (94' Μαυρίας), Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Κουϊνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου