9 Νοεμβρίου 2011

«ΕΞΟΔΟΣ» της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ 23 – 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

0 σχόλια
«ΕΞΟΔΟΣ» της Ελλάδας από το ΕΥΡΩ 23 – 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Υπάρχει 65% πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία τραπεζική κρίση στο διάστημα μεταξύ της 23ης και της 26ης Νοεμβρίου 2011, μετά την ελληνική ανταλλαγή ομολόγων, σύμφωνα με αναλυτές της Exclusive Analysis, μίας εταιρείας ανάλυσης παγκόσμιων κινδύνων.
Σε έκθεση που παρουσιάζει το διεθνές οικονομικό δίκτυο CNBC, το φαινόμενο domino θα λάβει χώρα μετά το ελληνικό PSI, καθώς και τη μαζική .....
απόσυρση καταθέσεων από το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Exclusive Analysis, οι οποίοι εξέτασαν μία σειρά σεναρίων και μοντέλων, το πιθανότερο σενάριο είναι μία ξαφνική τραπεζική κρίση κατά την οποία οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και οι BRICs θα αρνηθούν να παράσχουν επιπλέον χρηματοδότηση στην ευρωζώνη μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στη χειρότερη περίπτωση, η Exclusive Analysis προβλέπει κατάρρευση των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, λόγω της έλλειψης συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, αλλά και λόγω της κοινωνικής αναταραχής που θα προκύψει.
Στην έκθεση προβλέπεται επίσης υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας στο διάστημα μεταξύ της 18ης και 22ας Νοεμβρίου του 2011, καθώς και κοινωνική αναταραχή – το ίδιο χρονικό διάστημα – σε Ελλάδα και Ιταλία.
ΠΗΓΗ: thousandnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου