9 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται η πλήρης δικαίωση του Παπανδρέου

0 σχόλια


Ο ελληνικός λαός δεν παρασύρεται από σειρήνες, δεν χειραγωγείται, ούτε κατευθύνεται από τα media και τις ανεύθυνες δυνάμεις.
Τώρα που βγήκαν στην επιφάνεια τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, το πιθανότερο είναι ότι η ιστορία θα καταγράψει την αντίφαση όταν αποκαλούσαν τον Παπανδρέου προδότη για την δανειακή σύμβαση και τώρα θα την ψηφίσουν, όταν ζητούσαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον Παπανδρέου και τώρα που τους λέει ότι για να σωθεί η χώρα αυτός θυσιάζει την ....
πρωθυπουργία και ζητούν εκλογές. Τόσο καιρό στο όνομα της λαϊκής κατακραυγής πετροβολούσαν από τον καναπέ την προσπάθεια που γινόταν και όταν υπήρξε κίνδυνος να χρεοκοπήσει η χώρα, άλλαξαν κατεύθυνση. Τα κανάλια έλεγαν μαζί με την αριστερά και την δεξιά ότι δεν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση και όταν ζήτησε δημοψήφισμα για να εκφραστεί ο λαός το αντιμετώπισαν σαν να θίγονται προσωπικά συμφέροντα. Τελικά όντως οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν τα πάντα.

Ένα πράγμα θα πρέπει να παραδεχθούμε για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η υπευθυνότητά του για την Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του αντιπάλου του, Αντώνη Σαμαρά, εκτιμά η αυστριακή Kurier και διευκρινίζει: Επί δύο χρόνια ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ασκούσε αντιπολίτευση εκ βάθρων. Δεν ήταν διατεθειμένος να συμμεριστεί τα μέτρα εξυγίανσης και τις μεταρρυθμίσεις. Εκείνος και οι βουλευτές του συμπεριφέρθηκαν ως κλασικοί λαϊκιστές και έπαιξαν επιπόλαια με την επιβίωση της χώρας. Μια νέα μεταβατική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να εγγυηθεί μια αυστηρή πολιτική περικοπών. Ο Σαμαράς θέλει να στηρίξει αυτή την πολιτική, υπολογίζει όμως να γίνουν γρήγορα πρόωρες εκλογές. Δεν θα είχε γλιτώσει τον λαό του από πολλά εάν είχε επιδείξει νωρίτερα διάθεση για συναίνεση; διερωτάται η εφημερίδα. Η τελευταία πράξη του Παπανδρέου δείχνει μεγαλείο. Δεν είναι κολλημένος στην εξουσία, καταλήγει το δημοσίευμα.

Αυτά που κατ’ ουσίαν συνετέλεσαν στην αλλαγή στάσης πολιτικών ομάδων και διαφόρων συμφερόντων, συνοψίζονται στα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου: 
"Ποτέ δεν υπήρξα οπαδός αποκλεισμών, διαχωρισμών ή διαγραφών, αλλά και ουδέποτε θα με εμποδίσουνε κάποιοι - επισείοντας ανύπαρκτους κινδύνους - να προωθήσω την αναγκαία ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα επιτρέψω την άδικη διαγραφή συντρόφων, αλλά δε θα επιτρέψω και τη διαγραφή ιδεών, πολιτικής αναζήτησης, νέου και του νεωτερικού ΠΑΣΟΚ".
"Εχθρός της αυτονομίας της πολιτικής δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα, αλλά είναι και εκείνοι που τα υπηρετούν. Και ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα στις εσωτερικές μας διαδικασίες ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!"
"Θέλω να δηλώσω ότι εμείς θέλουμε και παλεύουμε για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία τους. Θα παλέψουμε για αυτή την ανεξαρτησία. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όμως ότι και ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ή το όποιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ!"
"Έτσι πορεύτηκα πάντοτε. Με αρχές και με ιδέες. Χωρίς να συμβιβαστώ ποτέ με τους λογαριασμούς του πολιτικού και του προσωπικού κόστους. Ακόμα και όταν αυτές οι αρχές και οι ιδέες δεν ήταν πλειοψηφικές, ακόμα και όταν έδιναν αφορμή σε κάποιους συκοφάντες. Ακόμα και αν έπρεπε ακόμη και να διαφωνήσω με αυτούς που αγαπούσα, που τιμούσα και που σεβόμουνα. Έτσι έμαθα, έτσι προχώρησα. Αυτός είμαι".
"Και σήμερα θα ήθελα να προσθέσω μια ακόμη φράση. ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ. ΗΜΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΟΡΑΜΑΤΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΩΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ. Αυτό είναι το νόημα της νέας εντολής που ζητώ από εσάς".
Τελικά δεν γίνονται ξεκάθαρες οι πολιτικές και μηντιακές κωλοτούμπες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου