10 Δεκεμβρίου 2011

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών στη Χίο

0 σχόλια

Μετά από μακρόχρονη αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες, στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, με τη συνδρομή αστυνομικών όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, 17 μέλη εγκληματικής οργάνωσης (τόσο ενήλικες όσο και ανήλικοι), κατηγορούμενα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και για άλλα αδικήματα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και σε χώρο αποθήκευσης τον οποίο είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, σε πάροδο επαρχιακής οδού στη Χίο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

  • Ποσότητα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 220 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 130 γραμμαρίων.
  • Τρεις ζυγαριές ακριβείας.
  • Διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένα κυνηγετικό όπλο καθώς και στιλέτα και σιδερογροθιές
  • Εκτός πάντως από το εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπάρχουν και άλλα αδικήματα που έχουν διαπράξει όπως ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί αυτοκινήτων ή μηχανών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί απέναντι στον Εισαγγελέα ο οποίος εξήγγειλε τις κατηγορίες. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν θέλουν να υπάρξουν ελαφρυντικά καθώς η ομάδα αυτή τους τελευταίους έξι μήνες είχε γίνει η αιτία για να ακούν πικρόχολα σχόλια από τους κατοίκους του νησιού. Αντίθετα όμως φαίνεται ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τους ύποπτους και συνέλεγε στοιχεία τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια λάθους. Οι συλληφθέντες εφόσον κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που φθάνουν και τα 10 χρόνια κάθειρξη .

Στα χέρια των κατηγορουμένων φαίνεται να βρέθηκε επίσης ατζέντα στην οποία κατέγραφαν τα ονόματα των ¨πελατών¨ τους κάτι που έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των αστυνομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου