24 Μαΐου 2012

Η ανοησία αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια
Κλαίει η πολιτική με όσα έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες. Από την μία το ρεσιτάλ γκάφας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το μεγάλο μέτωπο συντήρηση που σχηματίζεται στην Ελλάδα διαμορφώνουν έναν δεδομένα επικίνδυνο πλαίσιο.

Σε ότι αφορά την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρεί να σχηματίσει την νέα μεγάλη συντηρητική παράταξη εκμεταλλευόμενη φοβικά σύνδρομα του παρελθόντος. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει αυτό το "Γάντι" στην λογική ότι κάθε είδους διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση και να αποκτήσει τον ρόλο του αντίθετου πόλου.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μην συμπιεσθεί ευρισκόμενο ανάμεσα στους δύο "πόλους".

Δυστυχώς αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί το πολιτικό πρόβλημα αλλά ενδεχόμενα να είναι χρήσιμο για την πολιτική λύση του προβλήματος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με μόνη στήριξη από την ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν αποτελεί το κλειδί για την δημιουργία μίας κυβέρνησης της κεντροαριστεράς σε περίπτωση εκλογικής πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα και σε περίπτωση νίκης της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ θα είναι η απαραίτητη εκλογική δύναμη προκειμένου να μπορεί να επιτευχθεί μία προοδευτική προγραμματική σύγκληση όλων των κομμάτων. 

Δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που δείχνουν να το κατανοούν αυτό αλλά αν συνεχιστεί ο διαγωνισμός τσαμπουκάδων και άρθρωσης κορωνών τότε το πολιτικό αδιέξοδο και ο μόνος πραγματικός κίνδυνος επιβολής της νεοσυντήρησης είναι ρεαλιστικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου