3 Μαΐου 2012

Επίθεση των Ταλιμπάν ως «απάντηση» στην επίσκεψη Ομπάμα

0 σχόλια

Επίθεση των Ταλιμπάν ως «απάντηση» στην επίσκεψη Ομπάμα

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της Αμερικανο-αφγανικής συμφωνίας και την αναχώρηση του Μπαράκ Ομπάμα, βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε συγκρότημα κατοικιών στην Καμπούλ, σπέρνοντας τον θάνατο.
Αντάρτες των Ταλιμπάν – οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη- πέρασαν από το φυλάκιο ελέγχου του συγκροτήματος όπου μένουν Δυτικοί , μεταμφιεσμένοι ως γυναίκες μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Στην συνέχεια, αφού πέρασαν την πύλη, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν μαζί τους, σκοτώνοντας 7 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 17, σύμφωνα με το real.gr
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι η επίθεση ήταν «απάντηση» στην επίσκεψη του Ομπάμα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Καρζάι.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε το βράδυ της Τρίτης στην Καμπούλ για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, γεγονός που χαρακτήρισε ως την «πιο σημαντική ημέρα» της προεδρίας του.
Ο Ομπάμα υπέγραψε με τον Αφγανό ομόλογο του Χαμίντ Καρζάι συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που χαρτογραφεί το μέλλον των σχέσεων ΗΠΑ-Αφγανιστάν μετά το τέλος της πολεμικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη χώρα και αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν δύσκολες μέρες στο μέλλον για το Αφγανιστάν, αλλά δήλωσε ότι ο αφγανικός λαός αναλαμβάνει τον έλεγχο του δικού του μέλλοντος.
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου