3 Μαΐου 2012

Κλίντον: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να βγει από την κρίση χρέους μόνο με λιτότητα»

0 σχόλια

Κλίντον: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να βγει από την κρίση χρέους μόνο με λιτότητα»

Δεν αρκούν τα μέτρα λιτότητας για να βγει η Ευρώπη από την κρίση υποστήριξε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον μιλώντας στο Μπέβερλι Χιλς στη διεθνή οικονομική διάσκεψη του Ινστιτούτου Μίλκεν....

«Στην Ευρώπη, το κλειδί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι το να βλέπεις την κατάστασημακροπρόθεσμα: προώθηση της ανάπτυξης αντί για το σημερινό σχέδιο περιορισμού τους χρέους, μέσω τηςπερικοπής των εξόδων και της αύξησης των φόρων», επισήμανε ο Κλίντον.
Υποστήριξε, μάλιστα, πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν προβλέψει μιαστρατηγική εξόδου από το ευρώ για τις πιο αδύναμες χώρες, οι οποίες εντάχθηκαν στη νομισματική ένωση σε μια ευνοϊκή περίοδο, αλλά σήμερα απειλούνται με έξοδο.
Ενώ παρομοίασε την κατάσταση στην Ευρώπη με την οικονομική κρίση στην Ιαπωνία πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, τονίζοντας πως θα πρέπει να πρέπει να εφαρμοστούν μακροπρόθεσμες λύσεις και όχι βιαστικές και βραχυπρόθεσμες.
«Η ευρωπαϊκή κρίση έφερε στην επιφάνεια δύο προβλήματα: ένα είναι το οργανωτικό, το οποίο επέτρεψε την ένταξη στην Ευρωζώνη των πιο ευάλωτων χωρών, χωρίς να έχει χαραχθεί στρατηγική εξόδου τους…και το πρόβλημα της επιβολής μέτρων λιτότητας με κάθε κόστος, αγνοώντας τις αποδείξεις ότι τα μέτρα αυτά δεν αποδίδουν», είπε χαρακτηριστικά ο Κλίντον.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου