3 Μαΐου 2012

"Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ μας δείχνει το δρόμο..."

2 σχόλια

Παπουτσής: "Επιτέλους, μετά από ενάμιση χρόνο η λέξη «ανάπτυξη» σταμάτησε να είναι απαγορευμένη στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Eπιτέλους ήρθε ο κ. Μπαρόζο, μετά από τις παρεμβάσεις τις οποίες έκανε επανειλημμένα τόσο ο κ. Παπανδρέου στο παρελθόν όσο και τώρα ο κ. Βενιζέλος με την πρόσφατη επιστολή του, να πει ότι θα υπάρξει κι ένα πακέτο αναπτυξιακό το οποίο να υποστηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας.



Σας θυμίζω ότι πριν από δυο χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και ήμασταν στις πρώτες φάσεις των συζητήσεων για το πρώτο μνημόνιο και την ασφυκτική δημοσιονομική πολιτική την οποία μας επέβαλλαν, ήμουν από εκείνους τους λίγους, που δημόσια θέσαμε το ζήτημα ότι χωρίς ανάπτυξη θα βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στην ύφεση.     Και τότε έπεσε όλος ο κόσμος πάνω μου, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, συνάδελφοί σας, αναλυτές, συνάδελφοί μου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνάδελφοί μου Υπουργοί, οι οποίοι με κατέκριναν με κάθε τρόπο. Το ίδιο γινόταν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πήγαινε ο κ. Παπανδρέου να ζητήσει υποστήριξη για την ανάπτυξη της χώρας κι εκείνοι του απαντούσαν «Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Γιατί; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε το μηχανισμό υποστήριξης, αντιμετώπισης κρίσεων..



Είναι η τραγική κατάληξη μιας συντηρητικής πολιτικής η οποία δυστυχώς επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη διεύρυνση της Ένωσης από τα 15 κράτη να φτάσουμε στα 27. Την ίδια στιγμή όμως ο κοινοτικός προϋπολογισμός είναι μικρότερος από το επίπεδο στο οποίο ήταν όταν τα κράτη ήταν 15. Το αποτέλεσμα ποιο ήταν: Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν σημαντικότατα οι πόροι και να γίνουν πολύ πιο αυστηρές οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους. Και τώρα η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στʼ αποτελέσματα των πολιτικών της. Αυτά λοιπόν είναι που θʼ αλλάξουν. Και είμαι βέβαιος ότι με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία που όλοι ευχόμαστε, αυτή η κατεύθυνση θα πάρει μια πολύ ισχυρή ώθηση και οι απόψεις μας επιτέλους θʼ ακουστούν. Οι απόψεις που εμείς υποστηρίζαμε εδώ και χρόνια.



Δεν είναι ότι θʼ αλλάξουν αμέσως οι συσχετισμοί, αλλά είναι προφανές ότι θα δοθεί μια ώθηση στην υποστήριξη αυτών των απόψεων που θα φέρουν αλλαγή των συσχετισμών. Ούτως ή άλλως η αμφισβήτηση των λαών προς την επικρατούσα σήμερα πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη πολύ μεγάλη. Υπενθυμίζω δε ότι αυτή η επικρατούσα πολιτική είναι η πολιτική των Χριστιανοδημοκρατών, εκπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα είναι ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Video είναι τέλειο!

Ανώνυμος είπε...

polu wraio ontws.... kalh douleia...

Δημοσίευση σχολίου