Ανέτρεψαν προηγούμενη απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου
Τίποτα δεν έμαθε τελικά η ανθρωπότητα από δύο καταστροφικούς γερμανικούς παγκόσμιους πολέμους που οδήγησαν σε εκατόμβες νεκρών, σε ένα ολοκαύτωμα και σε πλιάτσικο του πλούτου πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σε μια πρωτοφανή για τη μεταπολεμική Ευρώπη απόφαση κι ενώ ο γερμανικός οικονομικο-πολιτικός εγωισμός διαρκώς αυξάνεται με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα μας και
τον ευρωπαϊκό νότο, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει την οπλοχρησία στο γερμανικό στράτευμα σε «ακραίες περιπτώσεις».Πιο συγκεκριμένα, υπό το κέλυφος της δήθεν αντιτρομοκρατικής ανάγκης που προκύπτει, αποφασίστηκε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μπορούν να καταφύγουν στη χρήση όπλων «μόνο εάν η Γερμανία αντιμετωπίσει καταστροφικές προκλήσεις όχι όμως κατά των διαδηλωτών. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο το Σύνταγμα της χώρας δέσμευε τη Γερμανία στη μη χρήση όπλων και το Συνταγματικό Δικαστήριο πλέον ανέτρεψε αυτή την αντιμιλταριστική ρήτρα. Η συνένωση όμως της χώρας από δύο κράτη σε ένα μετά την πτώση του τοίχος έφερε ντόμινο αλλαγών καθώς πλέον οι Γερμανοί νιώθουν ξανά παντοδύναμοι.
Πρόκειται καταφανώς για μια απόφαση που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στη χώρα που δις έβαλε τον πλανήτη σε περιπέτειες να δημιουργήσει εκ νέου μια πολεμική μηχανή καθώς τροποποιείται παλιότερη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου που απέκλειε κάθε εμπλοκή και για οποιοδήποτε λόγο του γερμανικού στρατού σε ένοπλη βία. Πρόκειται για απόφαση του 2006 η οποία όλως περιέργως και σε μια περίοδο που οι Γερμανοί γίνονται οικονομικά επιθετικοί, αλλάζει.
Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως σε όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες, την ευθύνη καταστολής τρομοκρατικών ή άλλων ακραίων φαινομένων έχει η αστυνομία ή ειδικές δυνάμεις αυτής. Το περίεργο είναι πως οι Γερμανοί επικαλούνται αυτές τις ακραίες περιπτώσεις για να δημιουργήσουν συνταγματική προϋπόθεση δημιουργίας αξιόμαχου στρατεύματος από την …πίσω πόρτα. Το θέμα είναι εάν οι διεθνείς εταίροι όμως θα πρέπει να παρέμβουν ή όχι σε μια τέτοια απόφαση.
protothema.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου