17 Οκτωβρίου 2012

Βέτο Κουβέλη στα εργασιακά - Σκοπιμότητα τρόικας βλέπει ο Βενιζέλος

0 σχόλια

Βέτο Κουβέλη στα εργασιακά - Σκοπιμότητα τρόικας βλέπει ο Βενιζέλος

Στο απόλυτο πλέον αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, με σημείο αιχμής τις σκληρές αλλαγές, που ζητούν οι δανειστές μας στα εργασιακά.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διήρκεσε τρεις ώρες και κατέδειξε ότι ουδείς από τους πολιτικούς
αρχηγούς  επιθυμεί να βάλει την υπογραφή του σε αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για αλλαγές, που δεν βοηθούν. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκοπιμότητα από πλευράς τρόικας, σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, η οποία βλάπτει, όπως είπε, τη χώρα μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, οι οποίοι και αποχώρησαν λίγο πριν τις 20:00 για να συνεχίσουν στο υπουργείο Οικονομικών τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ζήτησαν από τους δύο υπουργούς να βρεθεί άμεση λύση στην εμπλοκή που έχει προκληθεί στις συνομιλίες με τους επικεφαλής της τρόικας, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο για τη χώρα να λάβει τη δόση το Νοέμβριο.

Κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι "η προσπάθεια συνεχίζεται".

Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα για όλα τα θέματα της οικονομίας, ενώ λίγο πριν από τις 7 το βράδυ ακολούθησε η σειρά του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση να ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους για την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην κατάργηση των τριετιών και την καθιέρωση ενιαίου βασικού μισθού, ως βάση αναφοράς που θα μπορεί να προσαρμόζεται σε κλαδικό επίπεδο, μετά από διαπραγματεύσεις. Θέτουν επίσης το θέμα της επιμήκυνσης του αριθμού ημερών εργασίας, σε 6 μέρες την εβδομάδα με απασχόληση 40 ωρών, για ορισμένους κλάδους της οικονομίας και περιορισμό των αδειών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου