16 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με το Βερολίνο

0 σχόλια

Το Βερολίνο εξέφρασε σήμερα εκ νέου τις επιφυλάξεις του για την δημιουργία ήδη από το 2013 του μελλοντικού ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ να επισημαίνει ότι...
δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

"Αυτό δεν θα αποφασιστεί βεβαίως ακόμη στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής", δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Από την αρχή το Βερολίνο υπερασπίζεται την υλοποίηση βήμα-βήμα αυτού του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών.

Ο ρόλος αναμένεται να ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το Παρίσι πιέζει για την προώθηση "το ταχύτερο δυνατό" του ζητήματος αυτού.

Ο μελλοντικός εποπτικός μηχανισμός "θα πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και αποτελεσματικά", σημείωσε ο Ζάιμπερτ, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει εντατική εργασία πάνω στο σχέδιο αυτό.

Ωστόσο "προς το παρόν φαίνεται δύσκολο ο μηχανισμός επίβλεψης των τραπεζών όχι μόνον να υλοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, αλλά να είναι και επιχειρησιακός", πρόσθεσε ωστόσο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναγνώρισε και αυτός το Σάββατο από το Τόκιο ότι μολονότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημιουργία αυτού του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού την 1η Ιανουαρίου του 2013, αυτός δεν θα μπορέσει να είναι επιχειρησιακός πριν από "ένα έτος και κάτι".

Ο Ντράγκι θα επιθυμούσε ωστόσο να τον δει να δημιουργείται ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2013, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη.
kerdos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου