4 Νοεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς θέτει το διακύβευμα

0 σχόλια

του Δημήτρη Κοτταρίδη
Ανοιχτός θα παραμείνει ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών μέχρι την τελευταία στιγμή με τον Αντώνη Σαμαρά να επιδιώκει να... περάσει το πακέτο των μέτρων με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Αν και στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχούν πως τελικά τα μέτρα δεν θα περάσουν, θα ήθελαν προς τα έξω να περάσει μια καλύτερη εικόνα, η εικόνα μιας ισχυρής κυβέρνησης, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και στις ψηφοφορίες που θα πραγματοποιηθούν στα κοινοβούλια άλλων κρατών που θα πρέπει να εγκρίνουν την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Ο Πρωθυπουργός στην αυριανή του ομιλία στη βουλή θα θέσει το διακύβευμα της ψηφοφορίας της Τετάρτης για το πολυνομοσχέδιο κάνοντας και πάλι λόγο για ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στον αρχικό του σχεδιασμό για την υπερψήφιση των μέτρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη στάση του Φώτη Κουβέλη και πλέον εκτιμούν πως τα μέτρα θα περάσουν με πλειοψηφία της τάξης των 155-156 ψήφων από τη Βουλή.

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε το νούμερο αυτό να ήταν αρκετά υψηλότερο έτσι ώστε και να σταλεί ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους για την ευρύτερη πολιτική στήριξη προς την κυβέρνηση, τελικά υπό αυτές τις συνθήκες αυτό που προέχει είναι να περάσουν τα πάντα και να μην κινδυνέψει η εκταμίευση της δόσης από το Γιούργογκρουπ της 12 Νοεμβρίου.
ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου