24 Δεκεμβρίου 2012

"Βαλόμεθα πανταχόθεν" υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια

"Βαλόμεθα πανταχόθεν" υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Δυο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις έκρυβε η ομιλία του Α. Τσίπρα στους διανοούμενος της Carta Abierta (ανοιχτή επιστολή), ένα αργεντίνικο think tank αποτελούμενο από διανοούμενους, οικονομολόγους, πολιτικούς επιστήμονες, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς με έντονα παρεμβατική δράση στην πολιτική ζωή της Αργεντινής.
Η πρώτη και κυριότερη ότι η Κουμουνδούρου πλέον δεν μιλά μόνο για ντόπια διαπλοκή, αλλά αισθάνεται και δεν το κρύβει ότι έχει μπει στο στόχαστρο ευρύτερων ευρωπαϊκών μηχανισμών που στόχο έχουν τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.
"Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά είμαστε όπως οι επιστήμονες την εποχή του Μεσαίωνα", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στο έκπληκτο ακροατήριο του, για να προσθέσει, "δεν λέμε βέβαια ότι η γη γυρίζει, αλλά λέμε κάτι εξίσου προφανές, ότι η λιτότητα καταστρέφει και οι αντίπαλοί μας μας στέλνουν στην Ιερά Εξέταση των μίντια που ελέγχουν".  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ενημερωθεί τόσο για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Rass δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της Κυριακής (ακόμη γελούν στην Κουμουνδούρου με το διάτρητο των στοιχείων), όσο και για την βράβευση ως του πολιτικού της χρονιάς του Αντ. Σαμαρά από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης γερμανικής οικονομικής ελίτ.
Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο το κόμμα του, κατά τον ίδιο πάντα, έχει γίνει στόχος εγχώριων και εξωχώριων κύκλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι λόγο του ευρώ "πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας θα σημαίνει κατάρρευση της Ευρώπης. Κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, σημαίνει και των ιταλικών και των ισπανικών. Ντόμινο για όλες τις οικονομίες. Και τότε αυτή που θα αποφασίσει να φύγει δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Γερμανία. Αυτό που φοβούνται είναι ότι η μικρή Ελλάδα, αν έρθει στην εξουσία ο λαός θα γίνει ο κόκκος άμμου όπου θα μπει στα γρανάζια της ευρωπαϊκής πολιτικής να σταματήσει τη λιτότητα".
Όσο για τη δεύτερη είναι απότοκο της πρώτης. Για τους παραπάνω λόγους ο Α. Τσίπρας, όλο και πιο συχνά, γίνεται αποδέκτης στο εσωτερικό του κόμματός του εισηγήσεων για μια πιο επιθετική πολιτική ειδικά έναντι των ΜΜΕ.
Για πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου τώρα ξεδιπλώνεται μια σφοδρή και με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο επικοινωνιακή αντεπίθεση του κατεστημένου με στόχο να εμφανισθεί ότι η Αριστερά συνολικά έχει κολλήσει και το παιχνίδι είναι τώρα ισόπαλο και ντέρμπι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, δεν έχει καμία τύχη στον αγώνα για την κατάκτηση της κυβέρνησης αν παραμείνει απαθής και δεν αντιδράσει σθεναρά στην επικοινωνιακή κατατρομοκράτηση του πληθυσμού. Μάλιστα δεν λείπουν κι εκείνοι που ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις να ριζοσπαστικοποιήσουν περαιτέρω την πολιτική τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου