3 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκε η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

0 σχόλια

Βρέθηκε η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον η προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2006 κατά τη διάρκεια αναγνώρισης και αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο ανοιχτά της Καρπάθου.
Η ορειχάλκινη προτομή του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη βρέθηκε σε υπαίθριο χώρο στη περιοχή Καλύβες Αποκορώνου Χανίων δίπλα από κάδους απορριμμάτων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η προτομή φέρει ένα χτύπημα το οποίο εκτιμάται πως προήλθε κατά την αφαίρεσή της από αγνώστους στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων για τον εντοπισμό των δραστών.
Η είδηση για την κλοπή της προτομής του Κώστα Ηλιάκη είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία των Χανίων.
Τα αποκαλυπτήριά της είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007 και την απουσία της αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Η προτομή ήταν τοποθετημένη στη θέση "μπαλκόνι" της πόλης των Χανίων.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την κλοπή της προτομής και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική δικαιοσύνη να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου