3 Δεκεμβρίου 2012

Βενιζέλος: Με τον ποινικό κώδικα η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

0 σχόλια

Βενιζέλος: Με τον ποινικό κώδικα η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

"Το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά". Αυτό τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος πριν λίγο κατά τη Συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι θα ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας.
Όπως τόνισε: "Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για μια σειρά από εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή".
"Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο αυτουργός. Είναι το αντισυνταγματικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αντί για μια θεωρητική συζήτηση προτείνουμε μια πρακτική συσπείρωση όλου του συνταγματικού τόξου εναντίον της Χρυσής Αυγής" είπε ο κ. Βενιζέλος.
"Πρέπει να προσέξουμε την επικίνδυνη επιρροή της ΧΑ στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία, τα ΜΜΕ" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστική η "αντίληψη ορισμένων ΜΜΕ ότι όλα αυτά πουλάνε και τα υπερπροβάλουν. Είναι μια επικίνδυνη επικοινωνιακή ατέλεια για να μην πω ασυλία" σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως: "Η υποκατάσταση του κράτους δεν είναι μία ανεκτή, μία συνταγματικά αποδεκτή λογική".
"Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει", είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου