17 Δεκεμβρίου 2012

Ραγκούσης κατά πολιτικού συστήματος και εναντίον Βενιζέλου

0 σχόλια
Ραγκούσης με Παπανδρέου

Η αντίληψη του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης ,που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, συνίσταται στα εξής :
1) θεωρούσε και θεωρεί το δημόσιο καθώς και την αυτοδιοίκηση ως χώρους για την απορρόφηση της ανεργίας .
2) καθιέρωνε προγράμματα ,τότε με πόρους ΚΠΣ και τώρα ΕΣΠΑ , με τα οποία χιλιάδες νέοι άνθρωποι αποκτούσαν από το δημόσιο συμβάσεις τύπου stage και σε αντάλλαγμα αυτό το πολιτικό προσωπικό έπαιρνε χιλιάδες ψήφους .
3) ξεκινούσε γι αυτούς τους χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους αφενός μια παρατεταμένη αιχμαλωσία και αφετέρου ,από αυτούς,μια συστηματική πίεση για την μονιμοποίησή τους ,λογικά αναμενόμενη.
4) αποτέλεσμα αυτής της ρουσφετολογικής λογικής ήταν η εργασιακή διάλυση του δημοσίου και των δήμων , η κατασπατάληση των ευρωπαικών πόρων , η πελατειακή εξάρτηση των νέων και τελικά η απώλεια της ευκαιρίας νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες και μια σοβαρή επαγγελματική προοπτική στον ιδιωτικό τομέα που τους είχε και έχει ανάγκη .
Σήμερα και ενώ είχαμε καταφέρει :
1) αναλαμβάνοντας το κόστος ,να τερματίσουμε το απαράδεκτο καθεστώς των stage στο δημόσιο . Χωρίς καμία τρόικα και παρά τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2009.
2) να θεσπίσουμε ,από το Δεκέμβριο του 2009 ,την για πρώτη φορά καθολική υπαγωγή πάσης φύσεως προσλήψεων στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ και να παύσουμε το φαύλο καθεστώς μονιμοποίησης των συμβασιούχων που τώρα ορίστε θα ήταν προς απόλυση .
( Και τα δύο παραπάνω παρά τη λυσσαλέα αντίδραση της Ν.Δ. Και του Συνασπισμού )
3) ουσιαστικά να σταματήσουν οι προσλήψεις με τον κανόνα ένα προς πέντε και να περιοριστούν από τις 100.000 στις λιγότερες από 20.000 οι ετήσιες πραγματικές ανάγκες για προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων . Τελικά να μειωθεί συνολικός αριθμός των πάσης φύσεως μισθοδοτούμενων απο τον κρατικό προϋπολογισμό κατά περίπου 150.000 από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 .
Πότε άλλοτε στη συγχρονη ελληνική ιστορία είχε συμβεί να μειωθεί κι όχι να αυξηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός κατά τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητείας ; Και τονίζω με ανάληψη της προσωπικής πολιτικής ευθύνης για όλα αυτά κι όχι πίσω απο τον αναξιοπρεπή και κατά την αντίληψή μου πολιτικά άνανδρο ισχυρισμό του τύπου ” τι να κάνω ….η τρόικα με υποχρεώνει …”
4) για πρώτη φορά να σπάσουμε τον πελατειακό φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας άλλης αντίληψης για το σύγχρονο ρόλο του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης .
5) όχι μόνο να θεσμοθετήσουμε αλλά και να υλοποιήσουμε μια προοδευτική μεταρρύθμιση , τον Καλλικράτη , για τον οποίο μέχρι και η κ. Μέρκελ δήλωσε σε συνάντηση που είχε με την ΓΣΕΕ ότι ” ειναι η μόνη μεταρρύθμιση που ζηλεύω ” .
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …..
…συνεχίζεται όσο δεν αλλάζουμε αντίληψη και υπόδειγμα.
Σήμερα που είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα διαθεσιμότητας 20.000 αορίστου χρόνου υπαλλήλων .
Σήμερα που έχει ουσιαστικά σταματήσει η λειτουργία των Δήμων λόγω των αντιδράσεων για την πολιτική της διαθεσιμότητας .
Σήμερα που ο αριθμός αλλά και η απελπισία των νέων ανέργων συνεχώς αυξάνει και ισοδυναμεί με πολιτική ανηθικότητα να τους πουλάς ψεύτικες ελπίδες υποτιμώντας τη νοημοσύνη τους.
Σήμερα που ο ιδιωτικός τομέας αναζητά εναγωνίως κάθε μορφής στήριξη για να ξεπεράσει την κρίση .
Σήμερα που βιώνουμε τα δραματικά αποτελέσματα της πελατειακής και κρατικοδίαιτης λογικής που μας οδήγησε στη χρεοκοπία .
Σήμερα λοιπόν……., ο Πρόεδρος του σημερινού Πασοκ δεν διστάζει με τη συγκεκριμένη δήλωση να επαναλαμβάνει τη συνταγή της σύγχρονης ελληνικής μικροαστικής καταστροφής καθώς και αμαυρώνει όλες τις προσπάθειες που κάναμε από το 2009 για μια ριζική αναμόρφωση του ελληνικού κράτους .
Ενα κράτος που ο ίδιος και όσοι πιστεύουν στην ίδια πολιτική αντίληψη ,όπως μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής, έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους έως το 2009 για να το χρεοκοπήσουν…..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου